Acasă Arhiva 2 Oltchim, cea mai bună la Memorialul „Constantin Stănculescu”

Oltchim, cea mai bună la Memorialul „Constantin Stănculescu”

Handbal feminin

Normal 0 21 Oltchim Râmnicu Vâlcea a câștigat la pas primul turneu amical din această pauzăcompetițională. Vâlcencele au înregistrat trei victorii din tot atâtea meciuri jucate la ediția a patra a Memorialului „Constantin Stănculescu”și au intrat în posesia trofeului pus în joc. În prima dispută, elevele lui Radu Voina au întâlnit pe Tomis Constanța, formație care s-a întărit cel mai mult în această pauzăcompetițională. Partida a fost, însă , la discreția vâlcencelor și nu s-a pus niciodatăproblema învingătoarei, scorul final, 44-20, fiind conform cu realitatea din teren. Următoarea victimăpentru Oltchim a fost HCM Roman, gruparea moldoveanăreușind cel mai strâns rezultat contra campioanei României, 36-21. În ultima partidăa turneului s-au aflat Față în Față campioanele României, Oltchim și Serbiei, O.R.K. Vrnjacka Banja. Cele 60 de minute nu au avut istoric, diferența dintre cele două campionate fiind reflectatăși pe tabela de marcaj: 51-19. Radu Voina a rulat întreg lotul pe care l-a avut la dispoziție și nu le-a folosit pe Regina Shymkute, Vleria Motogna și Anastasia Pidpalova, toate cu mici probleme medicale. Pentru prima datăpentru Oltchim au evoluat Olena Vașciuck și Paula Rădulescu, prima aflatăîn probe, cea de-a doua transferatăde la Podravka Koprivnika. Tehnicianul Radu Voina s-a declarat mulțumit de evoluția elevelor sale la finalul meciurilor de la Memorialul „Constantin Stănculescu”. „Nu au contat rezultatele, important este că fetele au dovedit că au capacitate la efort dovadăcă s-a făcut treabăbunăîn cele două cantonamente din această vară. Obiectivul pe care noi îl avem de îndeplinit în Liga Campionilor este unul îndrăzneț, mai avem mult de muncă . În campionat în mod normal nu ar trebui săavem mari probleme.”, a spus Voina. În ceea ce o privește pe Olena Vașciuck, handbalistădin Ucraina venităîn probe, „principalul” de la Vâlcea spune că încă nu a luat o decizie finală. „Este o handbalistăinteresantă, dar încă nu m-am decis dacă va rămâne sau nu. Hotărârea va fi luatăîn zilele imediat următoare”, a concluzionat Voina. Una dintre cele mai bune jucă toare ale competiției, Valentina Ardean Elisei, crede că lupta nu este câștigatădinainte în Liga Națională. „Mai avem mult de muncă , suntem abia la începutul partidelor amicale. Eu nu cred că suntem câștigă tori înainte de începerea Ligii Naționale. Trebuie sătratăm fiecare adversar cu maximăseriozitate pentru a nu avea surprize.”

Rezultate:
O.R.K. Vrnjacka Banja – H.C.M. Roman 27-28
Oltchim Rm. Vâlcea – Tomis Constanța 44-20
Tomis Constanța – O.R.K. Vrnjacka Banja 24-20
Oltchim Rm. Vâlcea – H.C.M. Roman 36-21

Tomis Constanța – H.C.M. Roman 23-23
Oltchim Rm. Vâlcea – O.R.K. Vrnjacka Banja 51-19

La ora 13.00 va avea loc festivitatea de premiere a competiþiei
Clasament final :

1. Oltchim, 2. HCM Roman, 3. Tomis Constanța, 4. O.R.K. Vrnjacka Banja

Normal 0 21

Încă două transferuri la Oltchim

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a mai făcut încă două transferuri. Handbalista Olena Vașciuck a semnat luni un contract valabil pentru două sezoane cu gruparea vâlceană și va fi a treia ucraineanădin lotul lui Voina, După Regina Shymkute și Anastasia Pidpalova. Olga este stângace, are 22 de ani, joacă pe postul de inter și vine de la campioana din Ucraina, Galiceanka Lvov. Vașciuck a fost în probe două săptămâni la Râmnicu Vâlcea și a jucat pentru Oltchim la Memorialul „Constantin Stănculescu” reușind săînscrie 9 goluri. „Am informații despre echipa Oltchim de la colegele mele de naționalăAnastasia Pidpalova si Rehina Shymkute. Mi-au vorbit frumos despre echipă, club, publicul din Rm. Vâlcea și despre oraș în general. Am găsit toate acestea în săptămâna petrecută la Rm. Vâlcea, de aceea nu mi-a fost greu sădecid rămânerea mea pentru două sezoane la Oltchim. Îmi doresc săjoc bine, săparticip în Champions League. Va fi prima mea participare în această competiție despre care știu că este foarte grea, dar și cea mai frumoasă. Îmi doresc săobținem rezultate frumoase. Măvoi întoarce în Ucraina pentru formalitățile de vizădar abia aștept sărevin în orașul vostru”, a declarat Olena, După semnarea contractului.

De asemenea, campioana României la handbal feminin a transferat-o pe handbalista Luciana Marin de la KZN Slatina. Centrul de 21 de ani este în recuperare După o accidentare suferităîn toamnăși își va începe antrenamentele abia peste o lună. „Luciana nu va juca la Vâlcea în acest an, ar fi și greu având în vedere că încă este în perioada de recuperare. O vom împrumuta la o altăformație din Liga Națională. Este o jucă toare de certăvaloare pe care cu siguranțăne vom putea baza în viitor”, ne-a declarat vicepreședintele grupării vâlcene, Petre Berbecaru.

Handbalistele de la Oltchim se vor antrena până vineri la sala sporturilor „Traian” După care vor pleca la Debrecen, în Ungaria, pentru primul turneu amical tare, alături de Hypo Viena, Debrecen și ETO Gyor Graboplast.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.