Acasă Arhiva 2 Bogdan Pistol e noul șef al liberalilor din municipiu

Bogdan Pistol e noul șef al liberalilor din municipiu

 Nicolae s-a retras din luptă

Normal 0 21

ALEGERI. Liberalii de la organizația municipalăde partid și-au ales noul președinte într-o zi cu adânci semnificații comuniste, 23 august 2009. În fața a peste 600 de peneliști, prezenți în Sala Sporturilor din Râmnic, cei 5 candidați la șefia acestei structuri de partid și-au ținut discursurile „înălțătoare și profunde”, pline de principii și valori liberale, care, cel puțin până acum, nu și-au găsit proiecția în partea practică a faptelor. Noul șef al organizației municipale a fost ales tânărul Bogdan Pistol, care a câștigat scaunul de președinte cu 444 de voturi, în timp ce Cotescu a primit sufragiile a doar 124 de liberali. Precizăm că ceilalți au renunțat la bătălia politică , înaintea procedării la vot.

„Dintele de Aur” a renunțat

Inițial, în cursa pentru șefia organizației municipale se înscriseserăcinci candidați: Adrănel Cotescu, băgat în Față , spun oamenii pentru a „rupe” din voturi de pe unde poate, Ion Nicolae, Eduard Vârlan, Bogdan Pistol și Ioan Florescu. Cu mult înainte de a evenimentul politic anunțat, cârcotașii de prin PNL susțineau, sus și tare, că Nicolae „Dinte de Aur” se va retrage din competiție, conștient fiind că nu are șanse de reușită. Zvonul a devenit realitate, atunci când contracandidații au fost rugați de „maestrul de ceremonii”, Emilian Frâncu, să-și expunădiscursurile pregătite pentru bătălia ce urma săse desfășoare. „Am decis să măretrag din competiție și săcandidez doar la funcția de membru al Biroului Politic Municipal al partidului. Alegeți Ion Nicolae”, a anunțat el, transmițând un mesaj clar. Eduard Vârlan și Ioan Florescu au renunțat și ei la a mai candida împotriva lui Pistol, declarând că -l susțin pentru președinția municipiului și că vor să-i devină”confidenți” politici. Astfel, în competiția politică au rămas doar Pistol și Cotescu. Ultimul menționat a avut un discurs pragmatic și plin de valențe liberale, care a demonstrat că personajul este destul de bine înfipt în realitățile politice ale momentului. „Îmi propun săreconstruim urgent structurile organizatorice care nu mai funcționează. Mărefer la cele profesionale. ( ) Am văzut în campania de la alegerile parlamentare, cu tristețe, că Organizația Municipalănu a fost implicatăîn mod egal în a ajuta candidații. Și nu e vorba atât de mine, care am candidat la Senat, ci mai ales despre ce s-a întâmplat cu cei doi candidați la Camera Deputaților. Dacă noi, liberalii din municipiul Rm. Vâlcea, mai aveam 500 de voturi, unul din cei doi candidați devenea deputat. Pentru că nu au avut o comunicare corectăși eficientă, pentru că nu au lucrat în echipă, pentru multe alte neîmpliniri și lipsuri organizatorice, am pierdut voturi. Acest lucru nu trebuie săse mai întâmple! Am toată considerația pentru contracandidații mei, dar consider că eu nu pot săaduc și săcoagulez mai multe personalități și pot fi deasupra unor jocuri de interese de moment, care, din păcate, au început săcaracterizeze Organizația Municipală”, a precizat liberalul.

Pistol, un discurs de suflet

După speach-ul lui Cotescu, a urmat cel al lui Pistol, scris cu fărâme de suflet și expus teatral, menit săsensibilizeze, a reușit sămagnetizeze votanții. Tânărul părea, mai degrabă, un actor desprins parcă din piesele lui Shakespeare. „Trecutul nostru înseamnă trudă, muncă , ambiții și mai ales angajament, înseamnă oameni care au crezut în idei și principii, în sacrificiu și demnitate. Îi văd acum în salăși le mulțumesc! Unii au stabilit ținte de moralitate, alții ținte procentuale, astăzi, greu de atins. Succesele au fost ale lor, ale noastre, ale tuturor, împreună! Nu-i loc aici la un nou început de regrete și resentimente că ci știm foarte bine că vina sau greșeala trebuie asumatăde noi toți, împreună! Mi-ar fi fost ușor să mădezic de trecut fiind unul dintre aceia care au semnalat sincope, dar pentru că le-am acceptat în numele unității, mi le asum și eu. Nu am acceptat însă minciuna, falsul și bădărănia și le condamn cu fermitate. Nu astfel de racile ne reprezintămai ales astăzi, aici pe noi împreună! Avem o misiune care ne încarcă cu responsabilitate. Succesul nu se obține oricum, pregătindu-l astăzi cu claritate și respect pentru istorie, cu încredere și speranță, vom putea, sunt sigur, să-i servim pe vâlceni. Vicepreședinte PNL Vâlcea am fost și sunt într-o echipăpe care o vreau unită, solidă, verticală. Îl felicit pe Emilian Frâncu și Cristian Buican pentru succesul lor și le mulțumesc celor care au luptat pentru ei, pentru Partidul Național Liberal… Am auzit că unii dintre noi au prieteni pe la alte partide. Văpropun să-i aduceți la noi dacă sunt oameni de valoare moralăși intelectuală. Acum însă ei nu au dreptul săse implice, sădezbine, săslăbească ! ( ) Îmi propun ca în perioada imediat următoare, cel mult 90 de zile, sărealizez împreunăcu staff-ul meu cea mai riguroasăorganizație municipală. Cetățile bine organizate nu pot fi cucerite de asediatorii puterii politice de astăzi. Cetățile bine organizate pot cuceri noi teritorii, așa cum ne propunem noi, liberalii, cu electoratul vâlcean. Eu cred că putem mai mult și vom face mai mult începând de astăzi înainte… Eu cred că putem înlătura imediat și evita pe viitor amatorismul în activitățile politice în PNL Râmnicu Vâlcea. Se poate cânta După ureche, se poate merge pe pipăite, se poate alege După gust sau După miros, dar nu se poate face liberalism în acest mod. Ca săconduci o organizație atât de importantă, îți trebuie experiențăîn coordonare politică , culturăpolitică , coerențăpolitică , timp și independențăFinanciară personală…. Și mai cred în ceva. Cred în Crin Antonescu, cred în modestie și curaj, în putere și înțelegere, în voturi conștiente nu plătite, cred în programe și responsabilități, cred mai ales în noi toți, împreună!”, a precizat Pistol.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.