Acasă Arhiva 2 Nu o vreau pe Norica…

Nu o vreau pe Norica…

Scandalul Norica Nicolai ne-a băgat în clinci și ne-a mai făcut odatăde râs. Întreaga lume stăcu ochii pe noi, dar de departe nu se vede că mulți români sar într-un picior de bucurie. Petro-liberalii și-au mai dat odatăîn petec. Ați auzit de „deja vu”? A greși e omenește, a persevera în greșealăe diabolic. Tâmpit de-a dreptul, aș adăuga eu. Ceea ce se întâmplăacum cu portofoliul de la Justiție, este o reeditare a cazului Cioroianu. Ne reamintim că atunci președintele Băsescu a spus că liberalul propus la Externe este slab și, cu toate acestea, Tăriceanu a insistat și a pierdut.

La fel și acum, cu madam senator, cu deosebirea că de data asta nu Tăriceanu a propus-o pe fostul procuror comunist oltenițean pentru importanta demnitate. Ba, se spune, nici nu o prea vrea. Ea i-a fost băgatăpe gât de gruparea lui Crin Antonescu. Privind cu optimism situația, eu zic că este foarte bine c-a ieșit așa, pentru că o parte dintre liberali își freacă mâinile de bucurie pentru capotajul petro-liberalilor, iar Tăriceanu se aflădin nou între ciocan și nicovală.

În povestea asta, Traian Băsescu știe că până la urmăva fi nevoit săsemneze numirea Norică i Nicolai, dar știe la fel de bine că și ea își va da cu stângul în dreptul, ca și ratatul de Chiuariu. Săne reamintim numai că de curând, când Remeș a fost prins cu șpaga, Norica i-a luat apărarea. Ăsta da candidat la fotoliul de ministru al justiției! Iar drept urmare PNL va pierde procente electorale bune. Știți care-i șpilul? Patriciu, conducă torul din umbrăal partidului lui Brătianu, o dorește pe femeia cu barbăîn fruntea Justiției, ca săfie sigur că , După expirarea mandatului din august, procurorul Morar nu va mai fi propus din nou șeful DNA. Acest DNA i-a dat multăbătaie de cap magnatului oligarh și altor liberali de seamăacuzați de corupție și trebuie desființat.

Cum poate, oare, un senator care și-a adus nepoata săvoteze în Senat, ilegal, să-mi garanteze mie respectarea legilor și a principiilor de drept din țară ? Prin opoziția arătată, Băsescu se dovedește, din nou, că este ceea ce trebuie săfie: apărătorul românilor. Este inadmisibil săfii atât de nesimțit Față de electoratul român încât săaduci pe altcineva săvoteze în locul tău sau în locul altora și, drept dovadă, la sfârșit, sămai ai pretenția sădevii și numărul unu în justiția românească . Femeia asta își bate joc de noi, ne subestimeazăinteligența și crede că suntem niște marionete care trebuie sădansăm După cum ne cântăea și ai ei.

Nu măintereseazăcalitățile ei profesionale, pentru că sunt 100% convins că în țara asta existăfoarte mulți specialiști în drept, poate mult mai buni decât ea, și atunci, din ăștia mulți care sunt specialiști, ar trebui ales cel mai curat moral, că ruia nu i se pot imputa greșeli și mai ales încă lcă ri ale legii. Dacă un magistrat încalcă legea, regulamentele, atunci cine sărespecte toate astea? Eu de ce aș mai respecta ceva? Nu o vreau pe Norica. Nu vreau un ministru al justiției care nu e în adecvație cu persoana care a adus partidul ei la putere. Asta e chestiune de decențăumanăși politică . Nu vreau un ministru al justiției care face parte dintr-un partid ce nu respectăregula de bazăa democrației, aceea că majoritatea conduce minoritatea și un guvern care pierde această majoritatea, depune mandatul, nu joacă pe sub masăfrății dubioase cu alte partide. Nu vreau un ministru al justiției care întoarce spiritul Constituției cu fundul în sus și susține că un președinte ales trebuie săfie la discreția unui premier numit. Nu vreau un ministru al justiție ce face parte dintr-un partid care acceptăsăse menținăla putere prin șantaj politic, amenințând cu pericolul anticipatelor. Vreau un ministru al justiției care săse ridice prin partidul său și prin propria lui persoană, de la mentalitatea de slugă(în acest caz a lui Ilici) la demnitatea de stăpân, pentru a putea fi un exemplu pentru puterea judecă torească și pentru românii de rând.

Eu nu cred că PNL-ul este departe de comunism și nici nu cred că e liberal. De fapt, nu cred că mai existădoctrina asta în România (liberalii se laudăcă măresc pensiile, de exemplu). Singura chestie care conteazăpentru ei sunt oamenii lor – iar cu oameni ca Remeș, Crin Antonescu și Norica Nicolai nu cred că o săne fie prea bine… Și dacă tot s-a pornit scandalul, păcat că președintele Traian Băsescu s-a referit numai la episodul cu nepoata. Mai erau multe de spus. În acești ani, madam Norica a fost vârful de lance al contra-reformei în justiție. S-a uitat, oare, cum a votat la ANI? Sau pentru alte legi anti-corupție? A votat întotdeauna lângă PSD. Parcă prea ușor i s-a iertat faptul că a votat schimbări la legea CNSAS, prin care foștii secretari de partid erau scoși de sub învinuirea de Poliție Politică . Așa a scă pat Iliescu și alții. E de mirare că o susține așa de tare PSD? În plus, cred că Norica are ceva „grade” și încă de alea vechi. Mai țineți minte ce repede s-a stins scandalul cu biletele SRI în care părea că e urmărităde aceștia?

Norica nu a protestat, mai deloc, atunci. Pentru viitor, peneliștii au o singurămiză: banii europeni 2008. De aceea, vor că uta să rămână cât mai mult la putere, pentru a profita de acești bani. Întâi vor amâna alegerile locale, apoi pe cele generale. Foarte probabil, vom avea alegeri legislative doar în 2009. Între timp, ei și apropiații lor vor suge cât mai mulți bani europeni. În rest, nu mai conteazănimic, nici că e posibil sănu mai intre în viitorul parlament, nici că au compromis liberalismul românesc. Deviza lor – După noi, potopul.

În încheiere, așa, de pamplezir, pun și eu niște întrebări, că poate văveți dumiri mai bine: ” de ce se cere părerea președintelui, la numirile de miniștri, dacă părerea lui nu contează? ” de ce se cere părerea Curții Constituționale, dacă în Parlament acea părere nu contează? ” cum se împacă termenul de „validare” cu expresia „consultativ, nu obligatoriu”? ” cine a făcut Constituția? ” cine interpreteazăConstituția? ” unde scrie în Biblie: „…Sănu ucizi sănu furi sănu minți decât în următoarele circumstanțe”? ” atunci când conștiința trece prin stomac, printr-un stomac gol ce trece? Dacă vreți săîncheiați anul 2008 cu mintea-ntreagă, nu mai urmăriți talk-show politice de la Antena 1, 2 și 3, că deraiați. Deja au apărut: omari, servicii secrete, norici, declarații de avere, catastrofe și para-catastrofe etc. Bătălia e pe viațăși moarte. Cine pune mâna pe cele 30 mld. de euro de la UE, va conduce România multe mandate. V-ați făcut provizii cu Rudotel? Începe anul electoral 2008!

Romeo Popescu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.