Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Marțea celor trei ceasuri rele pe drumurile vâlcene

Patru persoane au fost grav rănite în urma unor accidente rutiere grave produse marți, 17 iunie a.c.

În jurul orei 12.15, Gheorghe Guțui, de 41 ani, din Vlădești conducea o Dacia 1310, pe DN. 67, varianta Budești – Rm. Vâlcea și, pentru că nu s-a asigurat la efectuarea virajului la stânga, a intrat în coliziune cu o Skoda Octavia, condusădin același sens de mers de Gabriel Zaharia, de 62 ani, din București, care se afla în depășirea acestuia.

În urma impactului, un alt autoturism a fost proiectat în alte trei autoturisme care erau expuse pentru vânzare în incinta unei reprezentanțe auto.

Paul Spânu, de 57 ani, din județul Giurgiu, pasager pe bancheta dreapta Față a autoturismului Skoda Octavia, a fost transportat la Spitalul Județean Vâlcea unde i s-a stabilit diagnosticul: ,,traumatism toracic, fracturăde corp stern, fracturăbazăde falangăproximalăpolice stâng”, fiind transferat ulterior la Spitalul Floreasca din București. De asemenea, Ion Popescu, de 58 ani, din București a fost rănit ușor, el fiind pasager în autoturismul proiectat în incinta reprezentanței auto. Transportat la Spitalul Județean Vâlcea i s-a stabilit diagnosticul: „traumatism cranio cerebral, escoriații frontale, contuzie hemitorace stâng”. Șoferii au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

Copil de 10 ani „că lcat” de mașină

În jurul orei 19.30, polițiștii vâlceni au primit un apel telefonic de la personalul medical al Spitalului Județean Vâlcea. Aceștia au declarat că la secția Ortopedie a venit un copil de 10 ani, însoțit de tatăl său, pentru că avea leziuni la piciorul stâng. Din afirmațiile tatălui, Bogdan Iliescu, de 10 ani, din Slătioara a fost accidentat de un autoturism în timp ce traversa DN. 67, în comuna Slătioara. Polițiștii au stabilit că în jurul orei 17.30, copilul s-a angajat în traversarea străzii fără săse asigure și a fost lovit de un autoturism neidentificat, ce rula din direcția Tg. Jiu că tre Horezu. Mașina a trecut cu roata stângăpeste piciorul copilului. După producerea impactului, copilul i-a spus șoferului că se simte bine și nu este nevoie să-l ducă la spital. Ulterior, minorul, acuzând dureri, a fost însoțit de tatăl său la Spitalul Județean Vâlcea, unde i s-a stabilit diagnosticul: ,,fracturăcomunitivăde metatarsiene 2 și 3″. Se efectueazăcercetări pentru identificarea conducă torului autovehiculului implicat în accident.

Un mopedist lovit de un Peugeot

La ora 21.30, Claudiu Mocanu, de 34 ani, din Rm. Vâlcea, a condus un Peugeot, pe o alee din zona Nord a municipiului Rm. Vâlcea, iar la intrarea pe strada Henri Coandănu a acordat prioritate de trecere unui moped neînregistrat, condus de Adrian Eugen Dima, de 15 ani, din Rm. Vâlcea. Tânărul se deplasa pe strada Henri Coandă, din direcția Complexul Nord că tre bulevardul Nicolae Titulescu, când mașina a intrat în coliziune lateralăcu el.

Mopedistul a fost rănit grav pentru că , în urma impactului, a fost proiectat în afara părții carosabile. El a fost transportat la Spitalul Județean Vâlcea unde i s-a stabilit diagnosticul: ,,fractură de epifizăfalangăstânga, escoriații cot drept și glezna dreaptă”.

Mirabela Fânățan