Acum că alegerile locale au ajuns la final și avem rezultatele finale ale voturilor, pot spune, fără teama de a greși, că existăîn județul nostru, câteva localități care vor cunoaște un regres semnificativ. Și asta pentru că o parte a electoratului a votat, dintr-un soi de masochism greu de înțeles, primari că rora destinul le-a refuzat șansa de a se impune în colectivitatea în care trăiesc sau de a face dovada potenței lor intelectuale. S-au trezit candidând la primărie fără un program electoral bine susținut, mânați de la spate de gustul puterii și prea mici săînțeleagăcă drumul spre europenizarea zonelor rurale, trebuie parcurs de inițiați și nu de niște oportuniști cu orizont limitat. În mod concret, mărefer la comunele Popești și Ionești, unde foștii primari au fost înfrânți de niște indivizi lipsiți de viziune, care au câștigat nu pentru că știu cum se face cu adevărat administrație, ci pentru că au mințit și mituit grosolan electoratul.
Au făcut promisiuni electorale abracadabrante, atât de multe încât nu le-ar ajunge o viațăde om săle onoreze, și au scuipat în obrazul electoratului mesaje pline de otravă, care miros grosolan a minciună. Aproape că nici nu mai știai ce săcrezi: logica emițătorului de mesaj electoral e în vacanță”” sau destinatarii mesajului sunt cei care și-au suspendat capacitatea de judecată.
Referindu-măstrict la comunele Ionești și Popești, am convingerea că Ion că tănoiu și Constantin Șerban au pierdut, pentru că , de obicei, în timpul campaniei electorale, apare un fel de complicitate perversă, aproape o simbioză, între, pe de o parte, cei care promit marea cu sarea, și, pe de alta, alegătorii lesne înghițitori de gogoși electorale, lipsite de gust și formă . Din păcate, electorul, în momentul completării buletinului de vot, pătruns de importanța teoretică a momentului, uită, de multe ori, ceea ce știe despre calitatea candidatului și a promisiunilor sale. De multe ori, se preface orb în fața evidențelor de tot felul și alege sătrimităîn fruntea comunități indivizi certați cu bunele moravuri sau care, mai rău, sunt, în comunitățile în care locuiesc, exemple negative pentru societate.
La Popești și la Ionești, electoratul a refuzat, prostește, cred eu, săvoteze pentru continuitatea proiectelor începute de foștii edili pentru un pumn de arginți aruncați în scârbăde câțiva agenți electorali, care promoveazăinteresul colectiv doar atunci când simt foamea de putere.
Constantin Șerban, fostul primar al comunei Popești, a demonstrat în ultimii patru ani că știe, poate și vrea săfacă lucruri importante pentru comunitatea pe care a păstorit-o. Proiectele implementate și investițiile făcute vorbesc de la sine. Din păcate, în ochiul alegătorului, parcă atins de cataractăau contat mai mult promisiunile deșănțate ale țărănistului Alin Popescu, membru al unui partid mort la naștere, și fluturașii cu mesaje murdare, mustind a minciună. Pentru cei care nu-l cunosc Alin Popescu e un individ pitic și slăbănog, sperios și plin de defecte, care a fost ținut, din mila fostului edil, în postul de secretar al Primăriei Popești. Mi-am dat seama că nu este nimic de capul acestui fariseu cu pretenții de primar, privind la staff-ul de campanie al acestui ștrumf politic, care îți dăsenzația unei adunături de rockeri ratați, motocicliști frustrați, papaguși plini de cinism Au fost atât de lipsiți de materie cenușie, acești agenți electorali cu fețe palide, încât în cel de-al doilea tur de scrutin nu și-au desemnat observatori sau reprezentanți în comisiile de vot. Se plângeau ca niște copii, aflați în clasa I la lecția bastonașe, că le-a scă pat din vedere acest aspect important și se mirau că din toate mințile adunate pentru a-i face campanile anostului candidat țărănist nu au putut face un creier bun. Cum va reuși acest țărănoi, pardon țărănist, săajute la modernizarea comunei Popești, înconjurat de o adunăturăinsipidă, incolorăși indodorăde nonvalori? Și cum va putea el săfie un exemplu demn de urmat al comunității pe care o păstorește în condițiile în care nu a fost în stare, în campanie, săconceapăun amărât de program electoral? Nu va avea cum, sunt convinsă.
La fel de tragică va fi situația și în următorii patru ani pentru comuna Ionești, unde primar a fost ales Constantin Neagoe, un fel de bufon patetic, guvernat doar de bani. Este foarte clar că Neagoe nu a candidat la Primăria Ionești pentru că nu mai poate dormi noaptea de grija cetățenilor din comună, ci pentru a se răzbuna pe Ion că tănoiu că nu a vrut să-i dea la un preț de nimic terenul de sport din comună. Oare cei care au pus ștampila pe acești oportuniști de doi lei nu au văzut interesele perverse, care stau în spatele acestor personaje de proastăcalitate? În ambele cazuri, electoratul a fost mituit, și sunt mulți care spun acest lucru, iar oamenii și-au vândut conștiința dracului, dând mânăliberăunor ciudați dubioși săse îmbogățească , în continuare, fără măsură.
Olivia Pîrvu – Cîrciu
Lasă un comentariu