Acasă Arhiva 2 Deputatul Cristian Buican, preocupat de siguranța elevilor în școli

Deputatul Cristian Buican, preocupat de siguranța elevilor în școli

Activ de la începutul mandatului

PREOCUPARE. Majoritatea amendamentelor lui Cristian Buican se bazeazăpe proiecte propuse de primarii acestor localități și vizeazăalocarea de fonduri pentru lucrări de modernizare a unor sedii de primării, dispensare sau că mine culturale, precum și importante lucrări de infrastructură. Trebuie menționat faptul că localitățile din colegiul uninominal nord au edili care reprezintăși PSD și PD-L, deputatul vâlcean dorind săsprijine și aceste localități

Proaspătul deputat PNL, Cristian Buican, a adresat, de curând, guvernului, prima sa întrebare legatăde siguranța elevilor din sistemul public de învățământ, care, în opinia sa, este un subiect de interes larg în rândul cetățenilor. Deputatul vâlcean a cerut noului ministru al Educației, Cercetării și Inovării, Ecaterina Andronescu săprezinte programul concret menit sărezolve această problemăspinoasă. Parlamentarul este de părere că incidentele care apar în școli determinăelevii săse simtă într-un pericol permanent. „În programul de guvernare al actualului Guvern aprobat de Parlament, apare un obiectiv primordial în domeniul managementului educațional din România, eliminarea violențelor din școalăși din jurul ei. Incidentele care apar în școli, precum și în împrejurimile acestora creeazăimaginea unui sistem școlar în care copiii noștri se aflăîntr-un pericol permanent. Mai mult au apărut atacuri asupra elevilor chiar și în sălile de clasă. De aceea, doamnăMinistru, vărog săîmi comunicați care este programul dumneavoastrăconcret în măsurăsă asigure siguranța și protecția copiilor noștri în instituțiile școlare”, spune Cristian Buican în întrebarea adresatăministrului Educației.

Vrea bani pentru localitățile din colegiul său

În plus, deputatul liberal susține că va propune câte un amendament la legea bugetului pentru fiecare localitate din colegiu uninominal pe care îl reprezintă(Berislăvești, Boișoara, Brezoi, Budești, Bujoreni, Câineni, că limănești, Dăești, Dănicei, Galicea, Golești, Malaia, Milcoiu, Muereasca, Nicolae Bălcescu, Perișani, Racovița, Runcu, Sălătrucel, Șirineasa, Stoilești, Titești și Voineasa), precum și pentru administrațiile publice locale care sunt conduse de edili liberali din restul județului Vâlcea (Păușești Otăsau, Pietrari, Alunu, Berbești, Sinești, Grădiștea, Tetoiu, Stănești, Roșiile, Zătreni, Glăvile, Drăgoești, Olanu, Mitrofani, Măciuca, Pesceana, Băile Olanești, Băile Govora, Mihăești, Orlești). Majoritatea acestor amendamente se bazeazăpe proiecte propuse de primarii acestor localități și vizeazăalocarea de fonduri pentru lucrări de modernizare a unor sedii de primării, dispensare sau că mine culturale, precum și importante lucrări de infrastructură. Trebuie menționat faptul că localitățile din colegiul uninominal nord au edili care reprezintăși PSD și PD-L, deputatul vâlcean dorind săsprijine și aceste localități. De asemenea, pentru buna desfășurare a actului de justiție din cadrul județului Vâlcea, deputatul Cristian Buican va propune două amendamente care se referăla alocarea de fonduri pentru amenajarea sau construirea de spații corespunzătoare pentru Judecă toriile din Horezu și Drăgașani. Mai mult, deputatul liberal Cristian Buican va propune ca fondurile necesare acestor lucrări de investiții din Județul Vâlcea săfie asigurate prin reducerea bugetului Camerei Deputaților din cadrul Parlamentului, acesta considerând că efortul bugetar necesar acestor investiții este mai mult decât necesar.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.