Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Este ultima zvâcnire a liberalilor”

Trimis în judecatăde procurorii DNA, Mircea Gutău reacționează

 Nu cred că existăjudecă tor în România săpoatălua în considerare astfel de acuzații. Măvoi prezenta în instanțăși voi arăta care este adevărul. Voi dovedi că sunt nevinovat. Datoritărespectului pe care-l am pentru judecă torii din Vâlcea, pentru a nu exista niciun fel de presiune asupra lor, voi cere strămutarea dosarului” – spune Mircea Gutău

Zilele trecute, un comunicat al DNA a creat o adevăratăfurtunăîn municipiul Rm. Vâlcea. Primarul Mircea Gutău, Nicolae Mesea – consilierul juridic al Primăriei și Ion Georgescu – administratorul firmei Dancomar SRL, au fost trimiși în judecatăpentru abuz în serviciu contra intereselor publice, respectiv complicitate la abuz. Potrivit rechizitoriului, ei ar fi prejudiciat statul cu 540.000 lei, achiziționând fără licitație mobilier stradal pentru locurile de joacă din municipiu. Procurorii anti-corupție susțin că administratorul firmei Dancomar SRL, a cumpărat componentele pentru locurile de joacă din Bulgaria la prețul de 320.000 de lei, pe care ulterior le-a vândut primăriei cu 840.000 de lei. Astfel, procurorii DNA au dispus recuperarea prejudiciului de la cei trei inculpați.

În ultima sa conferințăde presă , primarul Mircea Gutău a dezmințit acuzațiile aduse de procurorii anti-corupție, încercând săexplice cum stăsituația de fapt. Edilul-șef crede că în spatele acestui dosar stau liberalii, care doresc cu orice preț să-i facă rău. Mircea Gutău a mărturisit că va cere strămutarea procesului pentru a nu exista nici un fel de presiune asupra judecă torilor vâlceni. „Cred că asta este ultima zvâcnire a liberalilor. toată lumea știe că în urmăcu 3 ani, în acea perioadă grea prin care am trecut, Ion Nicolae și Emilian Frâncu vorbeau tot timpul despre subiectul locurilor de joacă din municipiu. Dumnezeu are grijăși le plătește fiecă ruia După suflet! Eu nu fac altceva decât săle pun lumânări… Când am preluat mandatul în 2004, în Râmnic nu era niciun loc de joacă pentru copii și la primărie mi-au venit zeci de solicitări de la râmniceni. Atunci am decis săîncep investițiile pentru locurile de joacă . Am achitat 852 mii lei, iar acestea au fost cumpărate cu facturăachitatăîn Bulgaria de firma care le-a adus cu 321 de mii lei. În opinia procurorilor DNA diferența constituie prejudiciu adus Primăriei. Eu cred că nici măcar un analfabet nu poate gândi în acest mod. La banii care au fost virați pentru achiziționarea acestor locuri de joacă se adaugătransportul, taxele vamale, TVA-ul, gărdulețul, montajul și cheltuielile de cazare a oamenilor care le montau. Toate aceste cheltuieli se regăsesc în contabilitatea firmei respective. Dar, cei care s-au autosesizat, la comanda anumitor persoane, au scris doar că s-au cumpărat cu 321 mii lei și s-au vândut cu 852 mii lei, iar diferența este prejudiciul creat. Este inimaginabil acest lucru și eu nu cred că existăjudecă tor în România săpoatălua în considerare astfel de acuzații. Măvoi prezenta în instanțăși voi arăta care este adevărul. Voi dovedi că sunt nevinovat. Datoritărespectului pe care-l am pentru judecă torii din Vâlcea, pentru a nu exista niciun fel de presiune asupra lor, voi cere strămutarea dosarului. Voi merge drept în fața Justiției și voi spune adevărul. În 2006 am achiziționat de la aceeași firmălocuri de joacă și nu a mai fost nicio problemă… Eu cred că procurorii DNA, realizeazăce gafăau făcut atunci când am stat închis patru luni și nu știu cum să măblocheze. Văd că procesul se apropie de sfârșit, văd că nu existănicio probăși niciun judecă tor din România nu o să-mi dea nimic altceva decât achitare…” – a declarat primarul Râmnicului, Mircea Gutău.