Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SĂPTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

Dovedind că nu are umor, dar și că nu știe săaprecieze situațiile (rare) care-i sunt favorabile, ziaristul Adrian Panăs-a dat iar la noi. ” Încercă m să-l trezim pe patronul unui cotidian local, transmițându-i că dorința sa de a ajunge director la Direcția județeană de asistență Socialăși Protecția Copilului (DJASPC), nu i se va îndeplini. ” Credem că suntem singura publicație localăcare-i taloneazăîndeaproape pe parlamentarii vâlceni, încercând să-i deconspirăm în neputința lor Parlamentară 

” Dovedind că nu are umor, dar și că nu știe săaprecieze situațiile (rare) care-i sunt favorabile, ziaristul Adrian Panăs-a dat iar la noi. Nu știm, cu exactitate, cea zis – pentru că nu-i găsim ziarul pe piața publicistică a Vâlcii, iar ediția lui electronică o găsim în „erorr”, de fiecare dată, dar prietenii lui ne-au transmis că omul este tare supărat pentru că l-am nominalizat (din zvonuri) ca potențial candidat la președinția organizației municipale Rm. Vâlcea, plecând de la ideea că în politic orice este posibil, iar democrația le dădreptul tuturor „chemaților sau ne-chemaților” la aspirații. Aaa , dacă spuneam că Panăvrea săcandideze la președinția organizației celor care apreciazădiurn efectul razelor de Lunăasupra galoșilor de gumă, îi solicitam chiar noi săse supere, dar așa? Unde-i chichirezul? La temă, ca săse vadăcât de ridicol este, într-o discuție avutăcu Emilian Frâncu, liderul județean al PNL, acesta ne-a spus: „Competiția pentru ocuparea funcției de lider de partid, în contrapartidăcu Ion Nicolae, este deschisătuturor membrilor noștri, din Rm. Vâlcea. Chiar și Panăpoate candida. Este membru liberal, deși eu i-am zis sănu se înscrie în partid. M-am gândit la publicația lui și la profesia de ziarist ce o practică , ambele având de suferit din cauza înregimentării sale politice. Dar nu a ascultat, ceea ce măface, totuși, săapreciez atașamentul lui Față de PNL”. În acest context, nu înțelegem care-i supărarea liberalului Pană, pentru critica sau lauda ce i se poate aduce. A confunda enunțul că „va candida” la șefia PNL Rm. Vâlcea, cu o critică – denotăcă trebuie sămai treacă mult timp până ce soarele politicii îl va coace. Prea se răsFață , în paginile publicației sale, deja devenităpartizană, băgându-se numai el în seamă.

” Încercă m să-l trezim pe patronul unui cotidian local, transmițându-i că dorința sa de a ajunge director la Direcția județeană de asistență Socialăși Protecția Copilului (DJASPC), nu i se va îndeplini. Și nici în altăparte, nu va avea succes. S-a născut, pentru a fi învins. Înstituția poftităse aflăîn sfera politică protecționistăa PSD și, evident, directorul liberal va fi schimbat. Pe acest fond, „Elvisul” presei locale, vrea săajungăși el, pentru prima dată, cineva. Actualul director, doctorul Nicolae Badea, renumit medic, a făcut atât de multe investiții în unitățile spitalicești din subordinea DJASPC, încât se poate spune că a dat o Față nouăși un suflu modern asistenței sociale și protecției copilului, în județ. Dar săschimbi un medic – competitiv ca manager – cu un inginer (sau subinginer?) specialist în cârlige de rufe și ace cu gămălie (fabricate la UZUC), care a vândut haine în Dovali și acum conduce un ziar pus, din 4 în 4 ani, la dispoziția Puterii (care se schimbă), este mult prea mult. Văzându-i tenacitatea cu care cere funcții de conducere, l-am rugat și noi pe liderul PSD – Ion Cîlea să-i dea Tanislavului o tantiemă, ceva, cât-decât, dar, sigur, lumea pesedistăeste trează, totuși. că ciula i-a acoperit și ochii și urechile poftitorului, de i s-a oprit în nodul de la cravatăși nu mai vede, nici nu mai aude. Astfel că , oricât ar striga el că iubește culoarea roșie a celor trei trandafiri, lujerul florilor tot galben rămâne. că , mai acum două luni, băiatul era membru PNL și participa activ la ședințele de partid conduse de Emilian Frâncu. Doamne, unde te ascunzi, acum, de nu repudiezi ipocrizia ?

” Credem că suntem singura publicație localăcare-i taloneazăîndeaproape pe parlamentarii vâlceni, încercând să-i deconspirăm în neputința lor Parlamentară și nerespectarea promisiunilor făcute în campania electoralăsau apreciindu-i pentru „faptele lor de arme” favorabile electoratului. până acum, avem o teribilăarhivăcu activitatea acestora, contabilizând activul și pasivul muncii lor, relevându-se numai aspecte de pasivitate, de hibernare sau de acțiuni avantajoase lor și grupurilor ce i-au susținut financiar în alageri. Spre exemplu, la capitolul acțiuni împotriva propriului electorat din colegiul care i-a propulsat în Parlament, campioni sunt deputatul Dan Mazilu și senatorul Laurențiu Coca, nașul și finul, pentru că Mazilu va fi nașul de cununie al fiicei senatorului Laurențiu Coca. Nășărie – finărie, dar nu știm dacă parlamentarii aceștia s-au pus de acord în a nu vota un amendament la Legea bugetului prin care senatorul liberal Emilian Frâncu a cerut 2 miliarde lei vechi pentru reconstrucția și modernizarea stadionului din comuna Alunu, dar iatăcă au făcut-o. Comuna Alunu se aflăchiar în colegiul lor electoral și, mai mult, amândoi sunt patroni sau conducă tori de echipe de fotbal. Coca, la Berbești și Mazilu, la Lăpușata. Ce dragoste și atașament manifestăaceștia Față de cei care le-au dat voturile din colegiul lor și – în special, Față de locuitorii tineri din Alunu – de vreme ce s-au opus amendamentului avansat de un alt parlamentar vâlcean de a se reconstrui o bazăsportivă? Dacă pe Dan Mazilu îl mai înțelegem (este prea ocupat cu afacerile firmei sale SC Ghecom SRL și cu licitațiile la care participă, prin București), pe Laurențiu Coca, chiar nu-l înțelegem. Altceva, spunea în campanie și altceva, face acum. S-a urcat capra pe urs și se și știe sus! Sperăm într-o explicație datoratăopiniei publice și în viitoare scuze datorate sportivilor și spectatorilor comunei Alunu. Avem și noi un amendament: deputatul Aurel Vlădoiu a votat propunerea liberalului Frâncu, fără a se gândi la frondăsau răzbunere. De unde se poate trage concluzia, cine-i om și cine-i câine, respectându-și electorii!

” Deși existăprobe că denunță torul primarului Mircea Gutău și ex-viceprimarului Nicolae Dicu – Constantin Popescu-Crinu a fost citat cu MANDAT DE ADUCERE la procesul de la Curtea de Apel, din Constanța, niște urechiști de presă , mâzgălitori de imagini coclite și prezentari de activități imaginare, în fițuici neafirmate, Continuă săsusținăcontrariul adevărului. Aceștia sunt discipolii ziaristului Silviu Popescu și încearcă să-i fie lui ecou, în tulburarea ce l-a cuprins psihic, știind că soluția achitării celor doi va fi definitivăși irevocabilă. Dacă pe Silviu Popescu îl mai înțelegem (pentru că nu a găsit o cale demnăde afirmare a prestației sale jurnalistice, După întoarcerea cu spatele la Unchiul Sam ce-l adoptase, totuși, ca pe un fiu vitreg), pe idioții ăștia „corp ansamblu”, pas de-i mai poți cataloga. Ne amuzăcum scriu – mai toți – După informațiile asigurate de presa centralăsau copiind veștile de pe site-ul DNA. fără a se deplasa la fața locului, săvadă, săaudăși să-și formeze – PE VIU – o convingere ce poate duce, numai ea, la concluzii pertinente, idioții se bagăși ei în seamă. Ziariștii „copy-paste” vor intra în anonimat, în curând, criza economică aruncându-i la lada de gunoi a presei locale. Deja, trei publicații se aflăîn „gura prăpastiei”. Și de va fi ca fițuicile astea de pripas sădispară, săvedem unde vor mai lucra limbiștii scribălăi, lătrătorii la luna ascunsă-n hazna și „vedetele” de prin restaurantele unde-și fac veacul citind etichetele de pe sticlele cu băuturi alcoolice. că la ziarele care conteazăîn județ, s-a închis la pâine!

” Un comunicat de presă emis de Biroul Parlamentar al deputatului PNL – Cristian Buican a anunțat opinia publică de faptul că deputatul nostru ar fi înaintat un număr de 73 de amendamente la Legea Bugetului. Verificând adevărul informației, am rămas surprinși de faptul că pe site-ul Parlamentului, deputatul Buican nu este creditat cu nici un amendament și nici nu este considerat drept co-autor al unor amendamente ale senatorului Emilian Frâncu, însumate la 125 de solicitări. Din totalul amendamentelor avansate de parlamentarii liberali vâlceni, niciunul nu se referăla sprijinul comunei Perișani, locul de baștinăal deputatului Buican, fapt ce ne duce cu gândul că acesta nu a avut nici un deziderat pentru electorii din colegiul care l-au creditat, prin vot, în Legislativ. Pentru a îndrepta eroarea comisăîn comunicatul de presă emis la data de 11 februarie 2009, solicităm precizări și justifică ri de la semnatarul acestuia. Opinia publică trebuie săștie adevărul! Considerăm că emiterea unui comunicat de presă prin care electorii sunt mințiți flagrant, este un grav act politic, pionierat, în acest sens, în județul nostru. Surse din cadrul organizației județene a PNL ne-au transmis informația că între deputatul Cristian Buican și senatorul Emilian Frâncu s-a declanșat vendeta, senatorul considerând că , la toate semnalele de prietenie transmise colegului său de partid și de parlament, a fost ignorat, fără explicații pertinente. Iar de aici feedback-ul…

 

 

SĂPTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

 Doctorița Rodica Cornoiu se dedăla calomnii ordinare cu trimitere la redactorul șef al publicației noastre, afirmând că acesta ar fi încercat să-i răpească fata pentru a o viola ” se pare că ciolanul puterii administrative județene a fost tranșat. La marea împărțealăa șefiilor și funcțiilor la deconcentrate, a primat interesul fiecă rui partid ” cazul „Insula Șerpilor” a condus la constatarea că nu ne vindem țara, ci, pur și simplu, o dăm pe degeaba. Adrian Năstase și că lin Popescu Tăriceanu pot fi acuzați de trădare de țară , pentru încă lcarea Constituției ” săptămâna trecută, liderul PSD – Mircea Geoanăzis Prostănacu’, a dat un citat de zile mari: cică , „dacă nu era la guvernare PSD, pensiile nu mai creșteau”

” Tot mai multe semnale de nedumerire se aud din cercurile mondene și politice ale Râmnicului „că lcate” de doctorița Rodica Cornoiu. Aceasta se dedăla calomnii ordinare cu trimitere la redactorul șef al publicației noastre, afirmând că acesta ar fi încercat să-i răpească fata pentru a o viola. Chiar dacă este soția unui magistrat binecunoscut (prin încă lcarea legilor pe care trebuie săle aplice în litera și spiritul lor) se poate alege și dumneaei cu o condamnare. Pentru că aceasta minte cu nerușinare și, în acest sens, chezășie ne este doamna Mariana Nemoianu – fostul procuror șef al județului Vâlcea, martorăla evenimentele legate de fuga domnișoarei Cornoiu – fica sa – de acasă. În urmăcu vreo 5 ani de zile, la redacție a venit un tânăr bătut bine, care ne-a declarat că a fost aproape linșat de niște huligani tocmiți de doctorița care nu o lăsa pe fiica ei săfie prietenăcu el. Cazul a fost preluat, în redacție, de o ziaristăimpresionatăde cele ce au fost declarate și confirmate de „Julieta” familiei Cornoiu, iar redactorul șef nu a făcut altceva decât săsupervizeze ancheta jurnalistică desfășurată, neimplicându-se. La vremea respectivă, cauza tinerei fete (ostracizatămoral, persecutatăși educatăîn familie După metodele lui Makarenco) a fost amplu prezentat. La temă, redactorul șef a avut două runde de dialog cu doctorița Cornoiu și judecă torul Dumitru Cornoiu (soțul său), ambele în cabinetul prim-procurorului Mariana Nemoianu și niciodatănu s-a vorbit despre răpire sau viol. Invențiile calomnioase o vor costa pe „renumita” doctoriță, specializatăîn scandaluri, bârfe și acuzații nefondate, care, oricât s-ar chinui să-și facă o imagine onorabilă, stârnește doar compasiune și repulsie. Săfii doctor, femeie și mamăși să-ți denigrezi copilul, este mai mult decât suportăpână și pământul. În numărul viitor văvom prezenta cazul fiicei sale, așa cum s-a petrecut și a fost prezentat de noi în ziar. Suntem siguri că După deconspirare Rodica Cornoiu nu se va rușina și va reveni în cercurile unde ne-a calomniat, având tupeul de a privi pe oricine în ochi, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Regretăm că am dat curs rugăminților rudelor sale și ale unor prieteni vechi, tratând cu nepăsare scandalurile pe care aceasta le face periodic la Spitalul Județean Vâlcea și în mediul în care mai este (încă ) admisă. Văvom anunța ziua în care va avea loc primul termen al procesului de calomnie ce i-l vom intenta. Chiar dacă soțul ei este „meșter” în procese, dreptatea este ORICUM de partea noastră.

” Se pare că ciolanul puterii administrative județene a fost tranșat. La marea împărțealăa șefiilor și funcțiilor la deconcentrate, a primat interesul fiecă rui partid. Pesedeul a dorit finanțele și direcțiile prin care circulăsume uriașe de bani. Și pedeleul ar fi vrut, dar ei au venit la a doua strigare. Așa că au ales cele de control, gândindu-se că vor controla ce fac colegii de alianțăîn județ. În fond, și de aici se pot scoate bani frumoși, poate chiar foarte frumoși. Dacă vezi listele, nu ști cine a câștigat și cine a pierdut. Împărțeala șefiilor care a avut loc sâmbătă, la pesediști, îl dăsigur pe Ion zis Gigi Matei la conducerea Direcției Apelor Olt. Acesta, cu o facultate de economie făcutăîn balconul privat al unor universitari interesați mai puțin de învățământ, cât de numărul mare de studenți (se încaseazăbani buni, pentru frecventarea învățământului privat!), se pricepe la „ape și direcția lor”, tot așa cum s-a priceput săfie fair-play cu primarul Gutău pe timpul nefericirii sale. Vi-l mai reamintiți pe Matei cum îl acuza, cu mânie proletară, pe primarul Mircea Gutău, de comiterea unor infracțiuni, organizând chiar și o conferințăde presă unde a înmânat celor prezenți facturi și documente – așa zis incriminatoare, documente care nu au avut și nu au valoare probatorie? Un astfel de individ, tarat moral, vrea săajungădirector la o instituție ce va primi bani buni pentru investiții de specialitate, chestiuni pe care el nu le pricepe, chiar dacă ar face o facultate tehnică de hidro-ameliorații sau hidrologică . Scopul său de a ajunge conducă tor la D.A. Olt nu este chiar dezinteresat. Negustorul en-gros Ion zis Gigi al lui Matei are o stație de betoane, la Mihăești, și-i trebuie nisip de prund, care prund se aflăîn administrarea direcției la care poftește. Nu ne surprinde că șefii PSD-ului se fac că nu observăsemnalele transmise prin presă , dar trebuie săținăcont, cel puțin de munca lui politică . Care nu se vede în organizația unde s-a cocoțat în frunte și este aproape „zero”. În calitate de președinte al organizației municipale PSD – Rm. Vâlcea Matei a strălucit prin absență, mulți fiind aceia care au intrat în „conservare” politică , din cauza lui, evitând activitatea de partid sub conducerea sa. Candidatura lui la funcția de primar al Râmnicului a fost un fiasco, ce obliga la un „sepuku” politic!. Matei a obținut un număr de voturi mai mic decât tânărul liberal Bogdan Pistol (neexperimentat în jocurile de culise). Cu astfel de performanțe electorale, politice și morale, Ion zis Gigi al lui Matei va rupe inima târgului prin managementul „dezinteresat” desfășurat la șefia Direcției Apelor Olt. Poate că în ceasul al 13-lea, președintele Ion Cîlea se va ține de cuvânt, După ce a promis că va pune în fruntea instituțiilor „omul potrivit, la locul potrivit”. Locul lui Matei, ca săi se potrivească precum mânușa, este pe la Sala Sporturilor „Traian”, din municipiul Rm. Vâlcea. Asta a știut el bine săfacă toată viața: săalerge După recunoaștere și consacrare, prin soția lui, fostă handbalistăde renume, la OLTCHIM.

” Cazul „Insula Șerpilor” a condus la constatarea că nu ne vindem țara, ci, pur și simplu, o dăm pe degeaba. Adrian Năstase și că lin Popescu Tăriceanu pot fi acuzați de trădare de țară , pentru încă lcarea Constituției, jurământului depus la investitura în funcția de prim ministru și afectarea siguranței și stabilității țării. Orice țară normală, un guvern normal, își protejeazăresursele și se ferește săpunăîn pericol siguranța cetățenilor. La noi, niște indivizi de nimic, niște trădători meschini, pentru care România nu este decât o vacă de muls, își permit sădea resursele țării pe nimic. Dacă măgăria cu combustibilul din Platforma continentalăa Mării Negre avea loc în China, După ce li se mai dădeau 24 de ore de trăit, trădătorilor li se dădea glonțul, de plutonul de execuție. La noi, li se dădreptul săvinăîn fața națiunii, la televiziunile străine de neamul românesc, săse disculpe cu vorbe goale. Astfel, spolierea României își are continuitate. Are cineva din PNL curajul să-l întrebe pe Tăriceanu, „de ce bat clopotele, că line?”. Întreaga conducere a acestui partid a fost „capturată” de cercuri de afaceri – mai mult sau mai puțin infracționale – transformând un partid istoric responsabil, într-un SRL. Deviza politicii liberale „prin noi înșine” – adică , cedarea, pe ultima sutăși la mare fereală, hoțește, a resurselor de hidrocarburi din Marea Neagră, ne aratăcu cine avem de-a face. Acești indivizi jalnici, că țărați nedemn la conducerea PNL, nu au nici o legăturăcu adevărata dreaptăromânească . L-ați văzut pe Patriciu cum spunea că nici usturoi nu a mâncat și nici gura nu-i miroase a parfum? Cât tupeu”¦ Funcția bate gradul. Funcția și gradul, bat obrazul, până pielea se face tureatcă de cizmăKGB-istă. Și atunci, tupeul este modul natural și singurul posibil în comportamentul mafiotului. Culoarea obrazului, corneea galben-maroniu, palmele mai albe decât dosurile labelor, nu sunt indicii privind tupeul lui Patriciu? Tăriceanu a premeditat contractul de vânzarea bogățiilor subsolului Mării Negre, încă din anul 2007, creând cadrul legal necesar pentru adoptarea, în 2008, a Hotărârii de Guvern de vânzarea – pe mai nimic – a dreptului de exploatare. Trădare, tâlhărie la drumul mare și umilirea românilor. Întotdeauna, în sinea noastră, l-am considerat pe Tăriceanu o javrăși pe Traian Băsescu hingherul care vrea săprindăjavra și săo ducă la adăpostul de maidanezi în care individul își are locul. Faptele vorbesc de la sine. Avea dreptate președintele Băsescu când afirma că guvernul și senatul fac legi pentru infractori. Să-i dea Dumnezeu putere lui Băsescu săstrângăjavrele și săle bage în carantină, la Jilava.

Pe adresa redacției a sosit o scrisoare din conținutul că reia spicuim și redăm, ca fiind semnificativ, următorul fragment:

„(„¦) În acest moment, Tăriceanu este terminat din punct de vedere politic. Fărădrept de apel. Noi am afirmat, în repetate rânduri, că aceastăclică jegoasăde la conducerea PNL și condusădin umbrăde miliardarul-infractor Dinu Patriciu va distruge partidul. Iatăcă am avut dreptate. Acum, acuzăm, însă, întreaga conducere a partidului că s-a lăsat „capturată” de cercuri de afaceri mai mult sau mai puțin infracționale, transformând un partid istoric respectabil într-un S.R.L. Noi, mișcarea tinerei drepte, ne exprimăm dezgustul și ura fațăde acești marțafoi cu aere liberale, în fapt, simple unelte în mâinile mafiei interpartinice. Cerem tuturor liberalilor cinstiți săse alăture forțelor autentice și naționale de dreapta și sărenunțe la tăcerea vinovatăde care dau dovadă! Asemenea pușlamale mafiote nu dau doi bani pe voința și dorințele simplilor membri de partid și afecteazăgrav credibilitatea forțelor de dreapta, în general. Nu mai vrem săstăm la masăcu tâlharii și trădătorii de țară care se autoproclamăpompos și mișelește ca reprezentând dreapta românească . („¦)”

” Săptămâna trecută, liderul PSD – Mircea Geoanăzis Prostănacu’, a dat un citat de zile mari: cică , „dacă nu era la guvernare PSD, pensiile nu mai creșteau”. Formidabil! Apoi, dacă nu era Geoană, nu câștigam procesul la Haga. Dacă nu apărea dânsul așa de des la TV, venea viscolul și troseneau șoselele. FărăPSD la guvernare, sigur venea și un cutremur de 7,3 grade, cu epicentrul chiar lângăbaronul Oprișan de Vrancea. FărăMirciulică Geoană, nu dădeau rușii drumul la gaze întregii Europe. Cred că tot el, cu clarviziunea sa, a contribuit și la alegerea președintelui SUA. Pe scurt, omenirea trebuie să-i pupe pantoful lui Geoană. „Geoanăsătrăiască , Geoanăsătrăiască , laaa muuulți aaaani!”. Pe când, cu clarviziunea lui, pune capăt scandalurilor din partid și însămânțarea vrajbei în cadrul Alianței?