Acasă Arhiva 2 Bălcești, un oraș al nimănui

Bălcești, un oraș al nimănui

Oamenii sunt nemulțumiți că nu au apă curentă și canalizare

PROBLEME. La audiențele președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, locuitorii orașului Bălcești s-au plâns că trăiesc ca-n Evul Mediu, fără canalizare și apăcurentă. Mai mult decât atât, ei au spus că drumurile din localitate sunt în stare jalnică și, din cauza craterelor care s-au format, își pot rupe cu ușurințăpicioarele. Cel mai mult a impresionat, însă , o fetițăde cinci ani, care s-a ridicat în picioare și i-a cerut președintelui CJ Vâlcea, Ion Cîlea, săîi facă și ei și prietenilor săi un loc de joacă în Bălcești

În anul 2009, pentru mulți dintre noi este greu de crezut că într-un oraș se mai poate trăi fără apăcurentăși canalizare. Ei bine, locuitorii orașului Bălcești sunt nevoiți și în ziua de azi sătrăiască în mizerie. Administrațiile locale de până acum nu au reușit săfacă nimic pentru a schimba fața orașului, din contră, parcă l-au băgat mai rău într-un con de umbră. Neputința primarilor i-a costat scump pe locuitorii din Bălcești, care parcă trăiesc în Evul Mediu, deși suntem în secolul XXI. Lipsa canalizării, a apei curente, lipsa încă lzirii centrale, drumurile distruse sau mizeria de pe străzi sunt doar câteva aspecte care ne fac săafirmăm că Bălceștiul este un oraș pierdut.

La sfârșitul săptămânii trecute, la Bălcești au avut loc audiențele președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea. Disperați de situația în care se aflăși sperând că cerând ajutor mai marilor județului își vor rezolva problemele, peste 300 de oameni au mers la Casa de Culturădin localitate. Audiențele au durat mai bine de șapte ore, timp în care locuitorii din Bălcești s-au plâns șefului județului că nu au apăcurentăși canalizare. „Foarte mulți oameni s-au ridicat și mi-au spus că nu mai pot trăi fără apăcurentăși canalizare. Într-adevăr este foarte greu ca în anul 2009 sătrăiești fără aceste două lucruri elementare. Le-am promis, și măvoi ține de cuvânt, ca în cel mai scurt timp săînceapălucrările pentru canalizare și apăcurentă. În curând, pentru Bălcești vor veni 5 milioane de euro pentru acest lucru” – ne-a spus Ion Cîlea, președintele CJ Vâlcea. O altăproblemăcu care se confruntă locuitorii orașului Bălcești este infrastructura stradală. fără îndoială, infrastructura acestui oraș este la pământ. Aici multe străzi nu au mai fost asfaltate de ani buni, formându-se „cratere” atât de mari încât oamenii își pot rupe cu ușurințăpicioarele. Din fericire, drumul județean 651 B ce traverseazăorașul va fi reabilitat, chiar la începutul acestei săptămâni vor începe lucrările. Lucrarea, ce va fi realizatăpe un proiect finanțat de Programul Operațional Regional Sud – Vest Oltenia, va costa 106 miliarde de lei vechi și vor fi asfaltați 12,5 kilometri.

Nici cazurile sociale nu au lipsit de la audiențele mai marelui județului, la întâlnire prezentându-se mai mulți pensionari, dar și oameni bolnavi care au cerut ajutor financiar pentru a-și cumpăra medicamente. Cel mai mult a impresionat însă o fetițăde cinci ani, care s-a ridicat în picioare și i-a cerut președintelui CJ Vâlcea, Ion Cîlea, săîi facă și ei și prietenilor săi un loc de joacă în Bălcești.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.