Acasă Arhiva 2 AM PRIMIT DE LA CITITORI

AM PRIMIT DE LA CITITORI

Bună ziua…

Scriu aceste rânduri cu o imensădurere în suflet. Nimeni nu-și amintește de noi decât în momentele în care au ceva de profitat de pe urma noastră. Cu acest mesaj voi începe o serie de dialoguri cu dumneavoastrăpentru a putea face din acest loc unde trăim o lume mai bună. Un loc unde mizeria și corupția pot sădispară.

M-am hotărât săîncep săvătrimit acest mesaj în aceste momente groaznice pentru toată comunitatea noastră. În noaptea de 31 august 2008 o mașinăa zburat la propriu peste podul care trece râul Tărâia din Turcești. În mașinăse aflau 7 tineri și mașina era un Ford K cu 2 uși. Șoferul era beat. 3 tineri, printre care un student eminent la academia de poliție au ars de vii când mașina a explodat. Tinerii nu se cunoșteau cu șoferul pentru că i-a luat la ocazie de la discoteca 3 Axe din Milostea. Unul dintre tinerii care a scă pat cu viațăa declarat că în Față la Restaurantul „Îărăncuța” mașina avea 180 km /h. Probabil că s-au rugat de șofer sămeargămai încet dar nu a vrut. Curbănesemnalizată…

Sper ca acest eveniment săsensibilizeze inima dumneavoastră. Nu cerem nimic de la dumneavoastrădecât săvăîntoarceți privirea și la noi. Aici nu existăpoliție. Existătot felul de indivizi care nu-i văd nimeni când scârțâie mașinile pe stradăsau când îți dau în cap în plină zi.

Nu am mai văzut un filtru de poliție de ani de zile. Drumurile sunt varză. Podurile stau săcadă. Nu s-au mai făcut reparații la drumuri de pe vremea „împușcatului”, de fapt nu s-a făcut nimic…

În fiecare campanie electoralăavem toată lumea politică aici… Domnul Câlea, Jurcan, Frâncu… ne-au vizitat în fiecare zi de campanie au venit cu concerte… pungi gratis și bannere… Ok, am votat… Unde sunt promisiunile lor?

Suntem doar un steguleț pe harta unuia dintre ei. Un steguleț sub care scrie „loc uitat”. Oameni buni, lăsați o șansăla viațăcopiilor noștri…

Probabil știți de individul numit Meilădin Berbești. A sărit cu mașina de pe pod în noaptea de Anul Nou și nu a murit. Dumnezeu îi ține în viațăpe nenorociți. Acum 2 zile a bătut un locatar După ce acesta l-a rugat respectos sănu mai scârțâie mașina în fața blocului la ora 3 dimineața deși nu are permis. Într-un timp toată lumea a crezut că s-a liniștit… dar de unde… „s-a angajat” la un patron din Baia de Fier și i-a furat omului toată încă rcă tura de pe tirul care îl conducea… Și-a cumpărat mașina și acum umblăfără carnet și cu numerele expirate… Oare cât să-l mai suportăm? Cât timp trebuie sămai suportăm autoritățile incompetente care sunt plătite din banii noștri?

Pe ăștia nu-i vede nimeni… Are nenumărate dosare penale sfidează pe toată lumea… ne bate copiii în stradăși strigă”nu are nimeni ce să-mi facă „… Poliția a fost chemată… dar poliția la ora aia „dormea”. De ce nu-l oprește poliția când știe sigur că nu are permis?

Ne mănâncă câinii între blocuri gunoaiele zboarăca niște confeti aruncate în aer. Nu existăagenți pentru circulație… nu existăcontrol.

Revin iar la accident… În fiecare searăde la discoteca 3 Axe pleacă zeci de tineri cu mașinile și pun pariu că aproximativ 3 sferturi din ei au consumat alcool. Discoteca este la marginea drumului. Nu are nici măcar o jumătate de metru din stradă. Se strâng în fiecare searăsute de tineri. Cred că dacă într-o zi un tir sau o mașinăva scă pa de sub control vor fi zeci de morți. Scandaluri în fiecare seară. Eu unul nu aș putea să-mi las copilul în acel loc.

Și totuși este sigura distracție din zonă. Unde săse distreze… când ești înconjurat de câini și gunoaie?

Vărog mult săne ajutați…

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.