Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

53 de mii de șoferi au fost sancționați de polițiștii vâlceni

 Amenzi record

INFRACÎIUNI RUTIERE. „Foarte mulți șoferi implicați în accidente rutiere aveau carnet de conducere de foarte mulți ani. S-a dovedit, însă , că experiența nu eliminăanumite situații de risc. Graba și nerespectarea regulilor de circulație pot determina producerea unor accidente rutiere grave. Am identificat și o serie de infracțiuni comise de cei care au consumat alcool și s-au urcat la volan, unii dintre ei provocând și accidente” – ne-a declarat comisarul Daniel Munteanu, inspectorul adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea

 

De curând, polițiștii de la Serviciul Poliției Rutiere Vâlcea, coordonați de comisarul Ilie Voica, și-au prezentat activitatea desfășuratăîn primele 9 luni ale acestui an. Ei au efectuat 769 acțiuni pe raza județului, constatând 459 de infracțiuni. Mai mult decât atât, polițiștii au întocmit dosare pentru începerea urmării penale pentru nu mai puțin de 815 persoane.

3.179 de permise reținute

Polițiștii de la Rutieră se pot lăuda că au stabilit un nou record: în primele nouăluni ale anului 2008, ei au dat 53.450 de amenzi. Pe lângă acestea, oamenii legii au reținut permisele de conducere la nu mai puțin de 3.179 de șoferi indisciplinați în trafic. Cauzele reținerii carnetelor de conducere sunt multiple, însă cei mai mulți șoferi – 892 – și-au pierdut dreptul de a conduce pentru că au avut o vitezămai mare de 50 km/h. De asemenea, un număr însemnat de vâlceni – 340 – au rămas fără permis După ce au fost depistați conducând sub influența alcoolului. Pentru neacordare de prioritate, depășire și trecere pe culoare roșie la semafor și-au pierdut dreptul de a conduce 481 de șoferi, iar pentru depășire neregulamentară824.

Numărul accidentelor a scăzut

Până acum, pe drumurile județului nostru au avut loc peste 410 accidente de circulație, numărul total al victimelor fiind de 624. Comparativ cu aceiași perioadă a anului trecut, se constatăcă numărul accidentelor a scă zut cu 29. Numărul coliziunilor a ajuns anul acesta la 8.563, fiind cu peste 1.000 mai multe decât anul trecut, iar valoarea pagubelor este de 5,55 milioane lei. „Foarte mulți șoferi implicați în accidente rutiere aveau carnet de conducere de foarte mulți ani. S-a dovedit, însă , că experiența nu eliminăanumite situații de risc. Graba și nerespectarea regulilor de circulație pot determina producerea unor accidente rutiere grave. Am identificat și o serie de infracțiuni comise de cei care au consumat alcool și s-au urcat la volan, unii dintre ei provocând și accidente” – ne-a declarat comisarul Daniel Munteanu, inspectorul adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea.

Topul cauzelor accidentelor

Într-un top al cauzelor accidentelor de circulație, viteza neadaptatăla condițiile de drum se situeazăpe primul loc, reprezentând 14,76% din totalul accidentelor. În primele nouăluni ale anului, din această cauză, s-au produs 36 de accidente grave, soldate cu 11 morți, 48 de răniți grav și 30 de răniți ușor, dar și 25 de accidente ușoare, soldate cu 34 de răniți. Pe locul doi în acest top, se situeazătraversarea neregulementară, reprezentând 15,98% din totalul accidentelor. Din această cauză, pe drumurile județului Vâlcea au avut loc 35 de accidente grave, soldate cu 11 morți și 24 de răniți grav, precum și 31 de accidente ușoare, soldate cu 31 de răniți ușor. Conducerea sub influența alcoolului a produs nu mai puțin de 15 accidente grave anul acesta, care s-au soldat cu 1 mort, 14 răniți grav, 5 răniți ușor, și 14 accidente ușoare soldate cu 24 de răniți. această cauzăa producerii de accidente se situeazăpe locul 3, reprezentând 7,29% din totalul accidentelor.

Mersul pe contrasens se situeazăpe locul patru, cu 2,90% din totalul accidentelor de circulație, producându-se 7 accidente grave, soldate cu 5 morți, 5 răniți grav, 2 răniți ușor și 5 accidente ușoare, soldate cu 6 răniți. O altă cauză a producerii de accidente este depășirea neregulemantară, care se situează pe locul cinci în top cu 4,84% din totalul accidentelor.