Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Trotuare și piste de biciclete pe DN 64, în zona Stupărei din comuna Mihăești

În urma demersurilor autorităţilor locale de la Mihăeşti, Guvernul a alocat 13,34 mil. lei pentru asfaltarea tuturor drumurilor rămase nemodenizate în această comună. De asemenea, Executivul de la Palatul Victoria au aprobat o finanţare de 4,79 mil. lei pentru amenajarea trotuarelor, pe DN 64, la Stupărei. În zona respectivă, se vor realiza şi piste pentru biciclete, sistemul de iluminat public va fi modernizat şi se vor amenaja spaţiile verzi.

Potrivit primarului Constantin Bărzăgeanu, au fost mai mulți factori care au pus comuna în lista de opţiuni, acestea fiind, în acea perioadă, prețul mai accesibil al terenurilor, suprafețe mai mari de terenuri, faptul că localitatea nu este aglomerată, grosul urbanistic nefiind la drumurile naționale.

”A fost o creștere după 2015 și una foarte accentuată în perioada pandemiei. Cu precădere în satele de-a lungul drumului județean Băile Govora – Băbeni. Dar și pe drumul spre Horezu. Pe DN 64 însă am preferat să fie o zonă industrială, să avem acolo motorul economic al comunei. Utilitățile au fost iar un stimulent, faptul că avem rețea de gaze, că sunt proiecte care privesc extinderea, că avem ample proiecte de drumuri. Că suntem în master planul de canalizare”, susține edilul.