Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Şuşaniul va avea o piaţă agroalimentară

INVESTIŢII. În curând, locuitorii comunei Şuşani vor putea beneficia de o piaţă agro-alimentară, unde-şi vor putea vinde produsele. Primarul Gheorghe Staiu a demarat deja lucrările la proiectul “Construire Piaţă Agroalimentară”. La începutul acestei luni, s-au făcut măsurătorile şi ridicările topografice, astfel că, în curând, cei din Şuşani vor putea avea parte de un comerţ civilizat. Piaţa se va întinde pe 0,2 ha şi va fi amplasată în zona fostului CAP, chiar în centrul comunei lângă baza sportivă şi sala de sport, paralel cu drumul judeţean 677 Mădulari – Şuşani.

Proiectul, a cărui valoare se va ridica la peste 6 miliarde lei vechi, este finanţat de Consiliul Judeţean Vâlcea şi Guvernul României, bugetul local suportând doar 300 milioane lei vechi din investiţie. Piaţa agroalimentară va deservi un număr total de 3.500 de locuitori ai comunei Şuşani, la care se mai adaugă, săptămânal, şi alte câteva sute de locuitori din comunele vecine Mădulari, Lungeşti, Cârlogani, Laloşu, Diculeşti şi Făureşti. „Scopul principal însă al proiectului îl reprezintă valorificarea potenţialului agro-alimentar tradiţional al zonei pe care acesta o conduce. Aşa se face că această piaţă agro-alimentară va servi desfacerii şi valorificării prin comercializare a produselor autohtone precum: cerealele, strugurii şi produsele viti-vinicole. Avem în vedere amenajarea acestei pieţe astfel încât, aici, să poată fi valorificate şi diferite tipuri de animale, precum şi produse de origine animală, la standarde occidentale”,  ne-a declarat primarul Gheorghe Staiu.

Drumuri europene la Şuşani

În privinţa infrastructurii drumurilor din comună, primarul Staiu recunoaşte că mai sunt foarte multe de făcut, dar că ele ar fi putut exista dacă ar fi găsit mai multă înţelegere la Consiliul Judeţean pentru atribuirea de fonduri. Oricum, primarul are obiective îndrăzneţe şi deja se lucrează la asfaltarea DC 65 Râmeşti- Adacale, de la km. 1 + 500 de metri, la km. 1 + 952 de metri, respectiv punctul de întâlnire cu DJ 677 Mădulari-Şuşani, o investiţie începută de Gheorghe Staiu încă din 2010. Prin finalizarea asfaltării acestui drum (DC 65), primarul Staiu a scos din izolare un număr de 110 familii. De asemenea, în luna mai, primarul Staiu intenţionează să inaugureze Podul Adacale Luncă, un obiectiv extrem de important pentru locuitorii comunei Şuşani, care leagă cătunul Adacale şi drumul judeţean.

Dispensar medical modern

Primarul comunei Şuşani este interesat şi de starea de sănătate a oamenilor din Şuşani şi, tocmai de aceea, vrea să le ofere condiţii pentru ca cei care au nevoie să se poată trata. Astfel, vor începe lucrările de modernizare a dispensarului medical din Şuşanii de Sus. “De asemenea, ne-am propus ca, după modernizarea acestui dispensar, să înfiinţăm aici şi un serviciu de permanenţă. Mai exact, ne-am propus amenajarea unei camere de gardă pentru primirea şi rezolvarea urgenţelor medicale”, ne-a mai spus primarul. În prezent, în această unitate medicală, serviciile sunt asigurate numai de către două cadre medicale, prin rotaţie, câte opt ore pe zi. “Odată cu înfiinţarea acestei camere de gardă, avem intenţia de a suplimenta numărul de cadre medicale, prin înfiinţarea a cel puţin încă un post, astfel încât să se poată asigura serviciul medical de permanenţă la standarde precum cele din mediile urbane”, ne-a declarat Staiu.

Gheorghe Staiu este lider în sondaje

Primar de două mandate, înscris în cursa electorală pentru încă unul, Gheorghe Staiu conduce detaşat în toate sondajele de opinie care s-au făcut în comuna pe care o păstoreşte, Şuşaniul. Un sondaj de opinie realizat recent la comanda PNL arată faptul că, la Şuşani, Gheorghe Staiu este lider indiferent din partea cărui partid ar candida. Astfel că actualul primar, susţinut de către PNL la următoarele alegeri este cotat cu 62 la sută în opţiunile electoratului. La mare distanţă, la aproape 50 de procente diferenţă se află candidatul pesedist, actualul viceprimar Marica Florin, care are 13%. Următorii au sub 10 la sută, fiind vorba despre Tudor Gheorghe cotat cu opt la sută, Popescu Gheorghe cu şapte la sută, Uţă Daniel cu patru la sută şi alţii restul de şase la sută. Din informaţiile obţinute la nivelul conducerii PRM Vâlcea, Gheorghe Staiu va fi susţinut şi de către PRM la alegerile locale.

MAGDA POPESCU