Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ședință EXTRAORDINARĂ de CJ pentru preluarea Exploatărilor miniere de la Alunu și Berbești

În ședința ordinară a Consiliului Județean Vâlcea din data de 22.07.2014 la punctul „Diverse” s-a solicitat un vot pentru un acord de principiu al consilierilor județeni legat de preluarea de către S.C. CET Govora S.A. a Exploatărilor miniere de la Alunu și Berbești aflate în prezent în subordinea Complexului Energetic Oltenia.
Consilierii județeni ai PNL și PDL s-au abținut la acest punct din următoarele motive:
Externalizarea celor două exploatări miniere este o problemă importantă și nu se discută la punctul „Diverse”. Era necesară prezentarea unui material din care să reiasă oportunitatea acestui demers precum și punctele de vedere deja formulate ale instituțiilor implicate (Complexul Energetic Oltenia, CET Govora, Consiliul Județean Vâlcea, Ministerul Economiei, Ministerul Justiției).
Din scurtele schimburi de replici de la ședință nu a rezultat foarte clar modalitatea tehnică de preluare: transfer gratuit, cumpărare sau altă formă de preluare, și care ar fi costurile aproximative și sursele de finanțare.
PNL Vâlcea și PDL Vâlcea sunt de acord cu orice acțiune care să rezolve problema CET Govora și a Exploatărilor miniere Berbești și Alunu și în general a rezolvării problemelor cetățenilor județului Vâlcea.
Pentru discutarea și soluționarea problemei ridicate în ședința Consiliului Județean Vâlcea la punctul „Diverse”, consilierii județeni ai PNL Vâlcea și PDL Vâlcea solicită convocarea de urgență a unei ședințe extraordinare în data de 23 iulie 2014.