Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Se caută secretar la Primăria Râmnicului

Iminenta pensionare a secretarului Primăriei Rm. Vâlcea, Toma Mihăescu, creează nervozitate maximă în rândul politicienilor locali, căutându-se febril un înlocuitor pentru venerabilul Mihăescu. „Bătălia acum este pe secretar, Mihăescu iese la pensie, se aude că vor să-l aducă pe Didoiu de la Călimăneşti” – ne spune, timorat şi pe şoptite, un funcţionar din Primăria Râmnicului.

MAGDA POPESCU

[email protected]

În cel mult 2 luni de zile, Toma Mihăescu se pensionează, urmând ca postul de secretar al municipiului să rămână vacant. Până atunci, însă, au început căutările pentru cel care-l va înlocui pe Mihăescu. În graţiile apropiaţilor lui Frâncu, am aflat, pe surse, că s-ar afla Ionuţ Didoiu, secretarul Primăriei Călimăneşti. Personaj destul de controversat, Didoiu, ar fi fost implicat, în anul 1999, în afaceri imobiliare dubioase la Călimăneşti. Ionuţ Didoiu, secretarul oraşului Călimăneşti, era şi se pare că mai este încă în vizorul unor consilieri locali din Călimăneşti care doresc înlăturarea sa din primărie, după ce zvonurile privind implicarea în tranzacţionarea şi ocuparea unor spaţii aparţinând domeniului public au început să circule prin Călimăneşti. Odată cu schimbarea primarului Ilie Amuzan, zvonurile privind afacerile reglate de secretarul din Primărie cu terenurile aflate încă în posesia Consiliului Local încep să iasă la iveală. Printre altele, diverse afaceri imobiliare şi comerciale din care cea mai strigătoare la cer pare înfiinţarea Terasei Camelot în marginea parcului central din Căciulata, pe spaţiul fostului camping administrat de Primărie.

Gând rău le-au pus acoliţii lui Frâncu şi directorului de la Investiţii şi Achiziţii, Liviu Miftode, precum şi şefului Corpului de Control al primarului, Vasile Avram. Miftode şi Avram nu mai sunt pe placul „oamenilor noi” care fac legea în Primăria Râmnicului, căutându-se înlocuitori febrili şi care să pună în practică noile orânduiri. Până una alta, ne facem datoria să le spunem că şi Mircia Gutău l-a dat afară pe Liviu Miftode, iar, după un timp, l-a chemat înapoi, fiind considerat un adevărat profesionist.