Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

Prefectura Vâlcea, în vizorul Guvernului! De aici i se va trage prefectului Dumitru Cornoiu?

foto Vocea ValciiUn comunicat de presă al Guvernului României a atras atenţia asupra Prefecturii Vâlcea, lăsând loc de interpretări. Totuşi, ştiindu-se că premierul Cioloş le caută „nod în papură” prefecţilor susţinuţi de vechea guvernare, nu este greu de descifrat mesajul. Ei bine, în comunicatul respectiv, conducerile a cinci prefecturi din ţară, printre care se numără şi Vâlcea, sunt criticate pentru lipsa de transparenţă. Mai exact, informaţiile publice au fost ţinute „la secret” de prefectul de Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu, lucru care este criticat de Guvernul României.

„Prefecturile județelor Vâlcea, Iași, Giurgiu, Ilfov şi Călăraşi sunt, în urma evaluării efectuate de către Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic (MCPDC) la nivelul lunii decembrie 2015, cele care au afişat, din oficiu, pe site-uri, cele mai puţine informaţii publice prevăzute de Legea nr. 544/2001 (…) Afişarea, din oficiu, a tuturor categoriilor de informații prevăzute de legea privind accesul la informaţiile de interes public reprezintă unul dintre obiectivele strategice ale Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic (MCPDC).” – se arată în comunicatul de presă al Guvernului.

Ca urmare, prefectului de Vâlcea i se reproşează că nu s-a „conformat legii” şi nu a „adoptat un comportament realmente deschis faţă de cetăţeni”, el neafişând informaţii relevante despre deciziile luate. Să fie oare acesta un semnal că de aici i se va trage prefectului Dumitru Nicu Cornoiu? Pe surse se aude că liberalii i-au şi pregătit un înlocuitor, cele mai vehiculate nume fiind Mircea Nadolu, Ion Bîzîc –primar al oraşului Băbeni, şi Alexandru Dediu – primar al comunei Păuşeşti – Măglaşi.