Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

GATA! Se împart funcţiile la PNL Vâlcea

Luna ianuarie a anului 2016 va fi una de foc pentru liberalii din Vâlcea. Aceştia au termen limită pentru a-şi stabili liderii atât la judeţ, cât şi la municipiu. Dacă până acum, cele două structuri politice, aveau conduceri bicefale, acestea vor deveni istorie, urmând să fie conduse, deocamdată interimar de o singură persoană.

La organizaţia judeţeană lucrurile par să fie clare, desemnarea lui Cristian Buican drept lider fiind doar o simplă formalitate, celălalt co-preşedinte Romulus Bulacu făcând deja pasul în spate.

Vîrlan, preşedintele marionetă?

La municipiu, însă, organizaţie care nu prea îşi mai găseşte orientarea după condamnarea definitivă a fostului primar Emilian Frâncu, situaţia se complică pentru că sunt cam mulţi care se visează preşedinţi.

În acest moment, conducerea interimară la PNL municipiu este asigurată se senatorul Adrănel Cotescu, din partea fostului PNL şi de consilierul local Grig Crăciunescu, din partea fostului PDL.

Surse liberale ssuţin că sunt cel puţin 4 liberali care vor în fruntea organizaţiei de la municipiu, însă, cu toate acestea, indiferent cât de mult vor da din coate, Cristian Buican îl preferă pe actualul viceprimar Eduard Vîrlan, pentru că este uşor manevrabil.

Eduard Vîrlan, cunoscut şi drept viceprimarul „Marjă de eroare” pentru că, în sondajul realizat la comanda PNL Vâlcea, nu a reuşit să sară de 3%, este numai bun păentru combinaţiile politice, care se vor face în perioada următoare. Vîrlan îşi cunoaşte bine locul şi dacă mai vrea să se regăsească pe liste şi din 2016, trebuie să joace după cum i se cântă.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre senatorul Adrănel Cotescu, care are o experienţă profesională şi politică de necontestat, dar şi mai tinerii Grig Crăciunescu sau Mihai Persu, care vor să se facă remarcaţi orice preţ.

Aşadar, cel mai probabil Eduard Vîrlan îşi va trece în CV şi funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei PNL Râmnicu Vâlcea, iar adevăraţii lideri vor face jocurile cu listele de la municipiu.

Până una alta, joi, 14 ianuarie 2016, la orele 18.00, se anunţă o şedinţă a Biroului Politic al PNL Vâlcea destul de liniştită. Vă vom ţine la curent!