Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

MAREA ASFALTARE la Vlădești! Primarul Cosac a început investițiile

În localitatea Vlădești a început marea asfaltare! Conform promisiunii facute de primarul Adrian Cosac, pe cele 15 drumuri din proiectul ”Drumuri de interes local” se așterne covor asfaltic pe o distanță de aproximativ 5 kilometri. Întreaga lucrare se estimează a fi finalizată până la sfârșitul acestui an.
Prin PNDL II, Primăria Vlădești a primit finanțarea de 1,5 milioane lei pentru amenajarea drumurilor de interes local. Primarul Cosac a semnat deja contractul de finațare, investiția fiind deja demarată, iar banii ce vor veni vor fi folosiți pentru finalizarea proiectului.
Investiția are ca obiectiv modernizarea a 15 drumuri de interes local pe o lungime de aproximativ 5 kilometri, lucrările constau în reabilitare, asfaltare, construire de rigole şi podeţe.
„Deja s-a lucrat la amenajarea drumurilor și pot spune că am bifat cam 35% din proiect. Banii sunt suficienți, ajung pentru cele 15 drumuri ce vor fi puse la punct. Investiția era demarată, folosind fonduri din bugetul local, practic cam 37% din valoarea proiectului. Având în vedere că licitația s-a făcut deja, cred că și finanțarea, în acest caz, va veni mai repede”, a precizat, pentru ziarul nostru, primarul comunei Vlădești, Adrian Cosac.

Școală modernizată și pod nou peste podul Olănești

De asemenea, în perioada următoare urmează a fi semnate şi celelalte doua proiecte aprobate şi anume: „Modernizare şi dotare Şcoala gimnazială „Grigore Mihăescu”, corpul A şi B; „Construcţie pod peste râul Olăneşti”. Prin finalizarea celui de-al doilea proiect, ce vizează modernizarea şi dotarea Şcolii Gimnaziale „Grigore Mihăescu”, corpul A şi B, elevii vor beneficia de condiţii optime pentru desfăşurarea activităţii şcolare, dar şi de table interactive, mobilier şcolar nou, dotări în laboratoarele de specialitate, diverse echipamente sportive etc.
Al treilea proiect, care a primit aprobare spre finanţare, constă în construirea unui pod peste râul Olăneşti între staţia de apă şi staţia de asfalt. Acest pod va avea o utilizare multiplă şi anume: estacadă pentru conducta de apă potabilă, conducta de gaz, conducta de apă reziduală; suport pentru cablurile electrice, telefonie, internet şi televiziune; scurtează drumul spre Ocnele Mari cu aproximativ 2,5 kilometri; cale de acces pentru autospecialele de situaţii de urgenta (salvare, pompieri etc.), maşini de aprovizionare.