Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PERCHEZIȚII ÎN VÂLCEA: Este vizat Ocolul Silvic Bălcești și alte instituții publice

UPDATE: PERCHEZIȚII și la Primăria Valea Mare!
Perchezițiile din această dimineață mai au loc și la Primăria Valea Mare. Anchetatorii ridică acte și documente care privesc activitatea pădurarului Gheorghe Laurențiu, acuzat de fapte de corupție care vizează gestiunea unei păduri de la Valea Mare.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de serviciu, de corupţie şi infracţiuni prevăzute de Codul silvic.
În cursul zilei de astăzi, 19 octombrie 2017, pe baza autorizaţiilor emise de către instanță, se efectuează în colaborare cu lucrători de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, 18 percheziții pe raza judeţului Vâlcea, din care trei la sediile unor instituţii publice.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea şi Ministerului Apelor şi Pădurilor – Garda Forestieră.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.
Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.