Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Victoria lui Cernev

BREAKING NEWS:   Luni, în jurul orei 15,00, la sediul Ministerului Economiei, a avut loc întâlnirea delegaţiei vâlcene compusă din oficialităţile administrative judeţene, prefectul Mircea Nadolu, primarul Râmnicului – Emilian Frâncu şi sindicaliştii de pe Platformele industriale Oltchim şi Arpechim, cu ministrul liberal Varujan Vosganian, în continuarea dialogului pentru salvarea Combinatului chimic şi, implicit, a locurilor de muncă. Cu această ocazie, vorbindu-se despre disponibilizaţi, administratorul judiciar Niculae Bălan a specificat că lista cu aceştia a fost deja stabilită cu sindicatele din societatea comercială supusă reorganizării judiciare.

     Prezent la dialog, Mihai Diculoiu – liderul Sindicatului Liber Oltchim, sindicat care are în cuprinderea lui cei mai mulţi salariaţi ai unităţii, a declarat că nu a fost consultat de nimeni în această privinţă şi ca autorul propunerilor pentru disponibilizările salariale de la Vâlcea, nu poate fi, în aceste condiţii, decât controversatul Corneliu Cernev. Ministrul liberal Vosganian, cu referire la situaţia oltchimiştilor, a afirmat, cu întregul său dezgust manifestat, că nu are nici o plăcere sa vorbească despre Oltchim şi că ministerul condus de el nu are nici un interes să preia rafinăria de la Arpechim. Iată atitudinea guvernanţilor uslamişti faţă de o gravă problema economică şi socială, ca urmare a promisiunilor mincinoase făcute in campania electorală de la alagerile generale, după ce au primit peste 3000 de voturi de la salariaţii lăsaţi fără locuri de muncă, începând cu data de 15 aprilie.

     Poate acum, în ceasul al doisprezecelea, sindicaliştii vâlceni vor înţelege că au fost sabotaţi de oamenii lui Cernev, colaboraţionişti ai mincinoşilor guvernanţi, spărgând unitatea sindicală, trimiţându-şi, astfel, spre disperare, tovarăşii de muncă, până le va veni şi lor rândul la disponibilizare. Ceea ce se întâmplă la ministerul Economiei, este „Victoria lui Cernev”, fond pe care, ministrul înfuriat, ca replică la ameninţarea că sindicaliştii vor picheta zile întregi Palatul Victoria, a menţionat că se va uita şi el „cum o să vă petreceţi timpul în faţa guvernului!”. Corespondentul nostru, aflat în sala întrunirii, ne-a transmis informaţii prin sms, specificând că termenii „dacă” şi „o să” au fost cuvintele de bază ale filosofului ministru liberal care înfruntă nedelicat cererile delegaţilor, de la nivelul celor 70 de procente cu care i-au creditat românii pentru stabilitate economică şi politică, dezvoltarea economiei şi crearea unui milion de locuri de munca, timp de 4 ani, primisiune falsă şi  aberanţă. Întrunirea s-a terminat la ora 17, 30, tot aşa cum a început, cu „onoarea” nereperată a guvernanţilor şi misterul viitorului Oltchim adâncit.

     „Noi am cerut planul de salvare a combinatului, iar guvernanţii au venit cu măsura disponibilizărilor. Din câte am înţeles noi, urmează să plece în somaj 400 de angajaţi de la Petrochimia Argeş, 600 de la combinatul vâlcean şi încă 500 salariaţi tot de la Vâlcea în şomaj tehnic. Asta înseamnă că 1.500 de oameni pe lângă faptul că nu şi-au luat salariile pe ultimele luni îşi vor pierde şi locurile de munca”, ne-a declarat telefonic liderul Sindicatului Liber, Mihai Diculoiu.

Vom reveni.

• Romeo POPESCU