Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA, sub COD GALBEN de ninsori şi viscol

• Partea de nord a judeţului Vâlcea intră sub cod galben de ninsori şi viscol, viteza vântului putând ajunge, în zonele muntoase, la 100 de kilometri pe oră, viscolind zăpada.

Un nou cod galben de ninsori şi viscol a fost emis joi de meteorologi. Avertizarea se referă la zonele montane şi intră în vigoare vineri, la ora 6:00, şi expiră sâmbătă, 7 decembrie, la ora 14:00. În această perioadă, în zonele muntoase va ninge şi se va depune un strat nou de zăpadă, în prima parte a zilei în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali, iar ulterior şi în celelalte masive.

Meteorologii avertizează că vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70 de kilometri pe oră, iar pe crestele înalte viteza vântului ar putea ajunge până la 100 de kilometri pe oră, viscolind zăpada.

Problema este că vântul va bate cu putere şi în zonele mai joase din regiunile intracarpatice, dar la cote mai reduse, atingând viteze de 55 până la 60 de kilometri pe oră.

Avertizarea este valabilă pentru judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Covasna, Caraş-Severin şi Hunedoara, nord-estul judeţului Mureş, vestul judeţelor Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Cluj şi Alba, vestul şi sudul judeţului Braşov, sudul judeţelor Sălaj şi Sibiu, nordul judeţelor Vâlcea şi Gorj, precum şi pentru estul judeţului Bihor.