Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Semnal de alarmă: „SOS tineretul județului Vâlcea”

Într-o eră în care putem călători oriunde în Europa doar cu buletinul, cei mai mulți vâlceni aleg să plece în localități mai apropiate de locurile natale pentru un trai mai bun. De aceea, este arhicunoscut că Sibiul este populat cu foarte mulți vâlceni. Acest lucru ar trebui să fie un mare semnal de alarmă pentru autoritățile din Vâlcea.

„Bună ziua.
M-am tot gandit să vă scriu de fiecare dată când venim la părinți, în județul Vâlcea (zona Horezului).

Așa aș putea intitula un articol:
SOS tineretul județului Vâlcea!

Trebuie tras un semnal de alarmă către Consiliul Județean Vâlcea și nu numai, referitor la modul cum sunt atrase investițiile în județ, pentru că în 10 ani județul va rămâne fără tineri, fără segmentul de vârstă cuprins între 20 (după liceu) și 40 ani.

Eu locuiesc în Sibiu de 10 ani, din același motiv. Aici am găsit de lucru, deși nu m-a primit nimeni cu flori si oarecum suntem priviți ca niște intruși de către locuitorii orașului și localităților limitrofe, cum că aglomerăm orașul, drumurile, școlile etc.

Ne-am fi dorit să rămânem în Râmnicu Vâlcea, dar… nu s-a putut.

Aici investițiile, cererea pe piața muncii este cu totul alta.

Invit pe oricine dorește să viziteze Calea Cisnădiei și nu numai să vadă că s-a construit enorm, câte macarale vezi ridicate, câte imobile în construcție sunt, pentru că cererea este foarte mare de la cei care se mută aici, cu familie sau fără.

Aici (Sibiu – n.r.), zona se dezvoltă pe toate palierele, iar județul Vâlcea se va pustii. Vor rămâne doar pensionarii și comerțul.

Tinerii pleacă în București, Sibiu sau afară din țară!

Se poate citi și acest articol care face referire la Sibiu, dar Șelimbărul și Cisnădia care sunt localități în buza orașului Sibiu, sunt în mare parte populate de tineri din Vâlcea:

https://www.turnulsfatului.ro/2023/10/02/de-unde-vin-rdquo-noii-sibieni-rdquo-valcea-alba-si-din-strainatate-si-unde-pleaca-brasov-alba-si-bucuresti-206068” este semnalul de alarmă, trimis pe adresa de mail a ziarului, al unui tânăr vâlcean care a ales să își găsească un trai mai decent pe meleagurile sibiene.