Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

S-A DEMONSTRAT STIINTIFIC: Exista viata dupa moarte

Robert Lanza, profesor universitar la Wake Forest University School of Medicine din Carolina de Nord a prezentat dovada care demonstreaza existenta vietii dupa moarte. Aceasta provine din domeniul fizicii cuantice.

Aceasta tine de teoria biocentrismului, denumita si „teoria totului”. Ipoteza sustine faptul ca viata, asa cum o cunoastem cu totii, este doar o iluzie. Mai exact, toate elementele universului sunt create de constiinta umana, ele nu exista intr-un sens real. De exemplu ne gandim la cer ca la un invelis albastru, fiindca asa am fost invatati. Dar cerul din punct de vedere stiintific si real este cu totul altceva.

La fel se intampla si cu moartea, explica profesorul Lanza. Se pare ca oamenii cred ca totul se termina odata cu distrugerea corpului fizic pentru ca asa au fost obisnuiti sa creada de mici.

In realitate, moartea ar putea sa nu fie un punct terminal. Potrivit teoriei biocentrismului viata creeaza universul si nu invers. Astfel constiinta unei persoane determina forma si marimea obiectelor din univers. In concluzie, ceea ce vedem nu ar putea exista fara contiinta care da sens lumii.

Spatiul si timpul intra si ele in categoria „instrumente create de mintea noastra”. Dar ce inseamna ele pentru univers?

Robert Landa a prezentat si experimentul care demonstreaza teoria sa: experimentul celor doua fante. In cadrul acestuia oamenii de stiinta priveau particule trecand prin doua fante de pe un ecran. S-a constatat ca particulele se comportau ca un glont si treceau printr-o fanta. Atunci cand fanta nu era privita de nici o persoana se comporta ca o unda. Pe scurt acest lucru demonstreaza ca particula traversa doua situatii diferite in acelasi timp.

Potrivit acestui experiment materia si energia pot avea capacitati duale- atat de unda cat si de particula. Constiinta unei persoane influenteaza decisiv comportamentul particulei.

Profesorul Robert Lanza expune teoria sa pe larg în cea mai recenta carte lansata în Statele Unite, care se intituleaza „Biocentrism: How Life and Consciousness are the Keys to Understanding the True Nature of the Universe”.