Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Tocăniţă de vită în vin roşu

Ce vă trebuie? 500g carne de vită, 1 ceapă roşie mare, 10 ciuperci champignon, 1 morcov mare, 1 pătrunjel, 1/2 ţelină, 1/2 căpăţână de usturoi, 200 ml vin roşu sec, 150ml suc de roşii, sare, piper, boia, foaie de dafin, cimbru.

Cum se prepară? Carnea o tai cuburi (perpendicular pe nervuri) şi o pui la fiert cu apă şi foi de dafin. Pui apă în oală cu două degete peste nivelul cărnii. Laşi carnea să fiarbă la foc potrivit, sub capac, pentru 1,1/2 – 2 ore (depinde cât de bătrână a fost vita). Spumezi carnea de mai multe ori.

Dacă este nevoie, ştergi marginea oalei cu un şerveţel uşor umezit. Dacă în timpul fierberii, apa scade prea mult, mai completezi cu apă caldă. Când carnea este aproape fiartă, adaugi zarzavatul feliat, ceapa tăiată peştişor, ciupercile tăiate în 4 sau, dacă sunt mai mari în 6, jumătate din cantitatea de usturoi şi restul de condimente. Dacă pui sare de la început, carnea nu va mai fi foarte fragedă. La 10 minute după ce iar fierbe mâncarea torni sucul de roşii şi după alte 5 minute torni vinul şi adaugi restul de usturoi.

Mai laşi mâncarea pe foc încă 10-15 minute până se evaporă vinul şi scade apa. Sosul final trebuie să fie cât de cât legat şi să nu acopere mâncarea. Poţi servi tocăniţa de vită alături de paste, cartofi nature sau orez.

Poftă bună!