Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Sufle de cartofi cu bacon

Ce vă trebuie? 1 kg. cartofi, 300 gr. bacon, 3 ouă, 1 ceapă, 200 gr. telemea veche sau caşcaval, 200 ml. lapte, sare, ulei pentru uns vasul, 100 gr. unt.

Cum se prepară? Cartofii se curăţă şi se taie rondele subţiri. Ceapa se taie julie, baconul felii. Se unge vasul pentru sufle cu ulei, se aşează un strat de cartofi, se sărează şi se piperează, se aşează feliile de ceapă, cele de bacon. Urmează un alt strat de cartofi peste care se rade brânza sau caşcavalul. Ouăle se bat bine cu lapte, sare, piper, oregano. Se toarnă compoziţia peste cartofi. Deasupra se pune untul bucăţele şi mărarul rupt, presărat din loc în loc. Se acoperă vasul cu folie de aluminiu şi se coace la foc potrivit cca. 30 min. Încercaţi cu o furculiţă cartofii. Dacă sunt moi, scoateţi folia şi lăsaţi cca.15 min. până se rumeneşte.

Poftă bună!