Ce vă trebuie? 6 bucăţi de file de şalău, 4 cartofi potriviţi, 2 morcovi, 1 pătrunjel, o ţelină, 2 cepe, o căciulie de usturoi, 4 ardei copţi, 300 g popinci fierte, 3 roşii, 100 g făină de grâu, sare, piper, delicat, 400 g smântână, 300 g unt şi un pahar de vin alb, pătrunjel ori frunze de ţelină pentru decor.
Cum se prepară? Peştele se spală, se sărează, se stropeşte cu puţin oţet şi se lasă să stea timp de o oră, după care se clăteşte, se scurge de apă şi se dă prin făina de grâu, apoi se prăjeşte în unt pe ambele părţi. Lăsăm peştele deoparte şi pe rând călim în unt şi zarzavaturile – cartofii, morcovul, pătrunjelul, ţelina, ceapa, ardeii şi popincile. Aşezăm în tavă – unt, zarzavat, peşte, zarzavat, popinci, usturoi, ardei, condimente, iar deasupra aşezăm felii de roşii. Se dă la cuptorul încins timp de 30 de minute, apoi se scoate, după care adăugăm smântâna şi mai dăm la cuptor timp de 10 minute.
Poftă bună!
Lasă un comentariu