Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Păstrăv cu legume la cuptor

Ce vă trebuie? 3 păstrăvi, 1 lămâie, cimbrişor uscat/ proaspăt sau câteva rămurele de cimbru, 3- 4 cepe uscate, 2- 3 ardei verzi, 2- 3 ardei roşii, 3- 4 morcovi, 1 legătură ceapă verde, 200 g boabe de mazăre proaspătă sau congelată, 1/2 pahar apă, sare, piper, proaspăt măcinat, ulei de măsline.

Cum se prepară? Tăiaţi în felii subţiri 1/2 lămâie şi stoarceţi de zeamă cealaltă jumătate. Condimentaţi peştii curăţaţi şi spălaţi cu sare şi piper, după gust. Introduceţi în interiorul fiecărui peşte câte 1 felie de lămâie împreună cu câte 1 crenguţă de cimbrişor.

Curăţaţi legumele, apoi feliaţi jumătăţile de ceapă uscată, ardeii graşi şi tăiaţi rondele morcovii şi ceapa verde. Puneţi-le împreună cu boabele de mazăre într-un bol mare, stropiţi cu câteva linguri de ulei, condimentaţi cu sare, piper şi omogenizaţi bine.

Turnaţi în tava unsă cu puţin ulei, adăugaţi apa şi daţi la cuptorul încins pentru aproximativ 20 min, la 180 grade sau până ce legumele încep să se înmoaie.

Scoateţi tava, aşezaţi deasupra peştii, feliile de lămâie rămase şi stropiţi cu zeama de lămâie. Daţi din nou la cuptor, pentru circa 20- 25 min sau până ce peştii sunt făcuţi.

Serviţi cât este cald, porţionând în farfurie câte un peşte pe pat de legume şi felii de lămâie.