Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Îngheţată de mure

Ce vă trebuie? 500 ml frişcă din smântână, 2 gălbenuşuri, 100 ml lapte, 200 gr zahăr, 300 gr mure.

Cum se prepară? Într-un vas se omogenizează gălbenuşurile, zahărul, laptele. Vasul se pune pe baie de abur şi lăsăm până se îngroaşă, amestecând continuu. Când compoziţia s-a îngroşat, se ia de pe foc şi se lasă la rece. Separat se bate frişca până devine spumantă, apoi se adaugă murele zdrobite, date prin sită şi compoziţia cu ou rece. Se amestecă până obţinem o compoziţie omogenă. Se pune într-un vas şi se introduce la congelator. Când compoziţia s-a îngheţat, se pune la cupe cu ajutorul unui cleşte de îngheţată. Se decorează cu mure şi frunze de mentă.

Poftă bună!