Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Dovlecei pane cu sos de usturoi

Ce vă trebuie? 3 dovlecei mari, 2 ouă, 100 gr făină, 1 căpăţână usturoi, 200 ml ulei, 2 linguriţe oţet, sare, piper.

Cum se prepară? Curăţăm dovleceii de coajă şi îi tăiem felii nu foarte groase. Tăvălim feliile de dovlecel prin făină.

Batem ouăle cu sare şi piper şi punem dovleceii în compoziţie. Îi scoatem unul câte unul, îi scurgem de oul în exces şi îi prăjim în ulei încins. Îi scoatem într-o sită ca să se elimine surplusul de ulei.

Pregătim sosul de usturoi. Curăţăm usturoiul şi îl pisăm. Adăugăm un praf de sare. Punem o lingură de ulei şi frecăm cu o lingură de lemn până capătă consistenţa unui sos. După ce a căpătat consistenţă de sos punem o linguriţă de oţet şi frecăm până se încorporează. Punem apoi treptat uleiul şi restul de oţet frecând în continuare până îşi măreşte volumul de câteva ori.

Servim dovleceii pane alături de sosul de usturoi.

Poftă bună!