Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Chifteluţe cu spanac

Ce vă trebuie? 750g carne tocată, amestec porc şi vită; 2 linguri ulei de măsline, 200g spanac proaspăt, o ceapă albă mare sau 2 mici; 2-3 căţei de usturoi; 1 ou mare; o cană pesmet; o cană parmesan; 2 linguri amestec vegeta de casă; sare şi piper după gust.

Cum se prepară? Într-o tigaie încăpătoare călim ceapa tocată mărunt, în ulei de măsline, până devine translucidă. Punem apoi spanacul. Sotăm spanacul nu mai mult de 1 minut, amestecând des. Când scade spanacul, punem usturoiul pisat, sare şi piper după gust. Tragem de pe foc, pune totul în blender şi amestecăm până avem un piure fin, cam 1 min e mai mult decât suficient, la viteză mare.

Într-un vas mare punem carnea tocată, oul şi condimentele şi le frământăm împreună până toată carnea e bine condimentată. Adăugăm amestecul de spanac şi amestecăm bine, apoi, la final, punem parmesanul şi pesmetul şi amestecăm din nou până avem un amestec bine omogenizat. Încingem cuptorul la 180°C şi tapetăm tava cuptorului cu hârtie de copt. Modelăm chiftelele şi le aplatizăm uşor, le aşezăm în tavă. Nu trebuie să lăsaţi spaţiu între ele, nu se lipesc unele de altele şi scad destul de mult la copt. Le dăm la cuptor 30-35 min sau până sunt gata. La jumătatea timpului de coacere, scoatem tava şi întoarcem chiftelele, ca să ne asigurăm că se coc uniform. Se pot servi alături de orice.

Poftă bună!