Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

RAZIE în RÂMNICU VÂLCEA! A plouat cu amenzi

La data de 06 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea și secțiile arondate au continuat acțiunile pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Polițiștii au legitimat 459 de persoane și au oprit pentru control 147 autovehicule, iar din cauza neregulilor descoperite, polițiștii au fost nevoiți să aplice 32 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 4 sancțiuni contravenționale conform Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială a ordinii şi liniștii publice, 10 sancțiuni conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și 4 sancțiuni la alte legi, în valoare totală de 6.700 lei.

De asemenea, au fost reținute 5 permise de conducere.

În după-amiaza zilei de ieri, polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea au oprit pe strada Știrbei Vodă un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani, din Păușești-Măglași, întrucât acesta efectuase manevra de depășire neregulamentară a unui alt autovehicul.

Polițiștii au procedat la testarea bărbatului cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemiei de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză polițiștii rutieri au întocmit acte premergătoare urmăririi penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.