Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: commons.wikimedia.org

Prințesa Victoria a născut un băiat

Foto: commons.wikimedia.orgPrințesa moștenitoare a Suediei, Victoria, în vârstă de 36 de ani, a născut, miercuri, 2 martie a.c., un băiat. Bebeluşul este al doilea său copil şi este al treilea în linia de succesiune la tron.

„Copilul și Victoria sunt foarte bine”, a spus soțul prințesei moștenitoare, prințul Daniel (42 ani), presei care s-a adunat la spitalul Karolinska din Stockholm, unde a avut loc nașterea. Micul prinț a avut la naștere 52 de centimetri lungime și a cântărit 3,65 kilograme.

Prin

Prințesa Victoria și soțul ei, Daniel Westling s-au căsătorit în luna iunie 2010. Westling a fost antrenorul de fitness al prințesei Victoria. Cuplul princiar mai au o fetiţă, Estelle, în vârstă de 4 ani.

Regele Carl XVI Gustaf și Regina Silvia au acum patru nepoți, dintre care doi de la fiica lor cea mică Madeleine și se așteaptă ca în luna aprilie să vină pe lume și un al cincilea nepot de la fiului lor Carl Philip, căsătorit în iunie cu Sofia Hellqvist.

Suedia a schimbat în 1980 ordinea de succesiune la tron, astfel încât urmașul cel mai în vârstă, indiferent de sex, moștenește tronul.