Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Prefectul Marin a fost revocat! Atribuțiile sale au fost preluate de Aurora Gherghina

In şedinţa de Guvern de marţi, 11 decembrie 2019, prefectul de Vâlcea, Florian Marin, a fost revocat din functie. Temporar, atribuțiile sale au fost preluate de subprefectul Aurora Gherghina.
“Prin HG nr. 32 din 10.12.2019, încetează exercitarea, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al judeţului Vâlcea de către domnul Marian Florian”, se arată în comunicatul de presă transmis de Guvernul României.
Florian Marin a postat, în urma cu ceva timp, un mesaj de rămas bun:
“În scurt timp se va încheia mandatul meu ca prefect al judeţului Vâlcea. Încă de la începutul mandatului am promis şi îmi place să cred că am reuşit, ca întreaga activitate să o desfăşor în baza principiilor legalităţii, transparenţei decizionale şi al eficienţei. Alături de subprefectul judeţului, doamna Aurora Gherghina, şi de colegii din prefectură, sper că am reuşit ca în aceşti 2 ani şi jumătate de mandat, greu încercat în multe momente, să contribui la îmbunătăţirea identităţii vizuale, la creşterea gradului de vizibilitate şi conştientizarea al importanţei şi rolului Instituţiei Prefectului, în rândurile cetăţenilor judeţului Vâlcea. Am fost şi sunt conştient de faptul că, indiferent de decizie sau de context, nu am putut să mulţumesc întru totul pe cei care aveau aşteptări mai mult sau mai puţin îndreptăţite de la această instituţie sau de la mine. Doresc să mulţumesc, în primul rând, colegilor din cadrul Instituţiei Prefectului, a căror muncă a fost de cele mai multe ori neştiută, însă esenţială, în momentele dificile de gestionarea a situaţiilor de urgenţă, în menţinerea contactului permanent cu autorităţile locale sau cu instituţiile publice deconcentrate. De asemenea, mulţumesc Consiliului Judeţean Vâlcea, administraţiilor locale, instituţiilor deconcentrate cu care am avut o bună şi foarte bună colaborare instituţională. Nu în ultimul rând, adresez mulţumiri mass-mediei vâlcene, care a reflectat cu obiectivitate atât activitatea instituţiei cât şi pe cea personală. Tuturor vâlcenilor le adresez gândurile mele de bine!”.