Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Gheorghe Ioniţă a fost eliberat din funcţia de preşedinte cu rang de secretar de stat al Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare

Gheorghe Ioniţă a fost eliberat, la cerere, din funcţia de preşedinte cu rang de secretar de stat al Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu publicată, miercuri, 17 februarie a.c.în Monitorul Oficial.

Funcţia de preşedinte al CNCAN va fi exercitată de Cantemir Marian Ciurea-Ercău până la numirea conducătorului instituţiei, în condiţiile legii, potrivit unei alte decizii a premierului.

Gheorghe Ioniță, fostul președinte al CNCAN, este doctor în energetică nucleară și absolvent de cursuri postdoctorale la Institutul de Tehnologie din Tokyo, dar și absolvent de cursuri universitare și postuniversitare de chimie. A fost chimist la Uzina „G” (1981-1993), cercetător științific la ICIS (1993-1999), cercetător postdoctoral la Institutul de Tehnologie din Tokyo (199-2001), șef de laborator radioizotopi de mediu la ICIS (2001-2005), președinte al Agenției Nucleare și pentru Deșeuri Radioactive (2005-2010), iar din 2010 este președintele Consiliului Științific al ICIS, totodată membru în Consiliul de Administrație al institutului. În politică, a fost consilier municipal și viceprimar în Râmnicu Vâlcea din partea PNL.