Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO /VIDEO: Pensiune în flăcări, la Călimănești. O persoană a murit, iar alte două, printre care și proprietarul, au ajuns la spital

În această dimineață un incendiu puternic a izbucnit la o pensiune din Călimănești, județul Vâlcea. Zece persoane şi proprietarul au reuşit să se evacueze, însă la mansardă se mai afla o persoană, un angajat al pensiunii, care a fost declarat mort.

Acesta se afla la mansardă și nu a reușit să se salveze. Proprietarul pensiunii și un alt angajat au suferit răni și au ajuns la spital, potrivit ISU Vâlcea.

„Pompierii militari intervin, în aceste momente, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pensiune, în localitatea Călimăneşti. Apelul a venit prin SNUAU 112 la ora 06:01.

Au fost alocate de urgenţă forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea şi Staţiei de Pompieri Brezoi, cu cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, o autospecială de transport personal şi victime multiple şi o ambulanţă SMURD, precum şi o ambulanţă SAJ.

A fost direcţionat spre locul evenimentului şi SVSU din localitate. La sosirea echipajelor operative incendiul se manifesta la nivelul mansardei, la o cladire cu 2 etaje, cu degajări mari de fum.

Persoane aflate in pensiune la momentul producerii incendiului – 12, dintre care 3 victime:
-4 adulți si 4 minori (cazați in pensiune) – s-au autoevacuat;
-1 persoană de sex masculin (personal din cadrul pensiunii) – s-a autoevacuat;
-1 persoană de sex masculin (proprietarul pensiunii) – a suferit leziuni multiple, a fost transportat la spital de ambulanța SAJ;
-1 persoană de sex masculin (personal din cadrul pensiunii) – a suferit arsuri minore la nivelul membrelor superioare – a fost transportat la spital de echipajul SMURD;
-1 persoană de sex masculin (personal din cadrul pensiunii) – a fost găsită decedată.
Incendiul a fost lichidat la ora 10:17.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire” a transmis reprezentantul ISU Vâlcea, căpitan Albinaru Sorin.

sursa foto/video: ISU Vâlcea