Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO. Turiști salvați de jandarmii vâlceni după ce s-au rătăcit într-o zonă înzăpezită a munților Căpățânii

Duminică, 13 martie 2022, jandarmii vâlceni au fost solicitați prin apel 112 de către un bărbat cu privire la faptul că împreună cu alți patru prieteni, printre care și un minor, s-au rătăcit în zona Valea Mosorosii din munții Căpățânii.
Jandarmii montani au pornit imediat către locul indicat de apelant, alegând cel mai rapid traseu, reușind astfel să ajungă în mai puțin de 30 de minute.
Cei cinci tineri vâlceni cu vârste cuprinse între 17 și 26 de ani, nu aveau afecțiuni medicale, erau extenuați și puțin speriați, dar odată cu prezența salvatorilor starea lor s-a schimbat în bine.
Aceștia le-au relatat jandarmilor că doreau să ajungă la Mănăstirea Lacul Frumos dar din cauza condițiilor meteo nefavorabile au rămas înzăpeziți cu mașina pe traseul indicat greșit de aplicația GPS a telefonului.
Jandarmii i-au ajutat să scoată mașina din zăpadă și i-au însoțit până la drumul principal pentru a se asigura că sunt în siguranță.
Le recomandăm șoferilor să verifice mereu traseele pe care intenționează să le parcurgă, iar în cazul în care întâmpină dificultăți care le pot pune viața în pericol, să solicite sprijin apelând numărul unic de urgență 112.