Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: Coloana cu trailere cu tehnică militară SUA a ajuns la Budești, Vâlcea

Primele elemente de tehnică militară ale detașamentului SUA care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar au intrat în seara zilei de miercuri, 9 februarie, în România pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac, judeţul Arad.
Autovehiculele din compunerea coloanei, însoțite de autospeciale ale Poliției Militare, se vor deplasa pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București – Mihail Kogălniceanu.
La Vâlcea, coloana de trailere va staționa pentru odihnă timp de 9 ore, la Budești.
Conform informațiilor primite de la MApN autotrailerele vor forma 2 coloane separate. Prima coloană, aprox. 18 trailere, a plecat din Sibiu în jurul 10.45, spre Rm. Vâlcea. Apoi 9 ore de odihnă, conform regulilor de transport europene, care prevăd perioade obligatorii de odihnă pentru șoferi. Plecare din Rm. Vâlcea, aprox. 22.00.
Traseul prin Bucuresti este prevăzut pe A1, Centura Nord, A2. Ora estimată pentru ajungerea la Bucuresti a primei coloane este 01.00 (mâine dimineață).
După calculul aproximativ al timpului de marș, prima coloană poate ajunge la Mihail Kogălniceanu mâine, 11 februarie, între orele 5 și 6 dimineață.
A doua coloană se va pune în mișcare de la Nădlac mâine 11 februarie, în cursul dimineții, pe același traseu. Cel mai probabil, a doua coloană va ajunge la MK în mâine seară.
Cele 3 autotrailere surprinse în cursul acestei dimineți în deplasare pe A2 ne ale SUA, nu fac parte din acest transport. Ele au ca destinație finală Baza 86 Aeriană Borcea.