Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fostul lider al PC, Mihai Persu, a fost „călcat” de hoţi

FURTURI. Mihai Persu, fostul preşedinte al conservatorilor din municipiu, a fost, la finele anului trecut, victima unui furt. Hoţul, Vasile Sperache, cunoscut oamenilor legii pentru comiterea mai multor tâlhării, a pătruns în curtea casei sale, sustrăgând din foişor o bicicletă marca „Ghost”, pe care politicianul o achiziţionase, undeva la jumătatea anului 2011, cu suma de 1.699 lei.

Din probatoriul întocmit de anchetatori, s-a stabilit că după ce şi-a însuşit bicicleta, Vasile Sperache a început demersurile pentru a vinde bunul sustras, dar, din nefericire pentru el, planurile i-au fost dejucate de un agent de poliţie din cadrul Biroului Poliţiei Transporturi Feroviare Vâlcea, care ştia că omul are preocupări mai puţin ortodoxe. Speriat, bărbatul a fugit de poliţist, abandonând bicicleta în dreptul Centrului Medical Rapitest. Sperache şi-a recunoscut fapta povestind şi metodele folosite pentru a fura bunul.

Potrivit procurorilor, Vasile Sperache are mai multe furturi la activ. Tot la finalul anului trecut, hoţul a furat de la super-marketul INTEREX, din municipiu, mai multe pachete de cafea, ascunzându-le sub haine, numai că a fost observat de paznicii magazinului, iar bunurile au fost recuperate.

La începutul acestui an, acelaşi Sperache a furat din curtea unei familii din comuna Bujoreni, un curcan, dar, din nefericire, a fost prins din nou asupra faptului, fiind nevoit să dea drumul păsării furate. Sperând că va reuşi să se aleagă cu ceva, Sperache a pătruns într-un birou al Direcţiei de Evidenţă Patrimoniu, Cadastru şi Servicii Publice din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea, situat la mansarda Casei Căsătoriilor, de unde a sustras un monitor LCD, marca Benq, o tastatură şi cablurile de alimentare aferente, în valoare de 680 lei. Pândit din nou, din umbră, de neşansă el a fost surprins de un inspector din cadrul primăriei, care a anunţat poliţia, bunurile fiind recuperate.

Din fişa de cazier judiciar, rezultă că Vasile Sperache se află în stare de recidivă postcondamnatorie în raport cu pedeapsa de 5 ani şi 6 luni pe care a primit-o pentru fapte similare.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU