Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cristian Buican, reales președinte al PNL Vâlcea

Deputatul Cristian Buican a câştigat preşedinţia PNL Vâlcea, depăşindu-l la mare scor pe Gheorghe Păsat. Cristian Buican a obţinut 315 voturi, faţă de cele 31 obţinute de Gheorghe Păsat. 50 de voturi au fost nule. Se pare că voturile anulate sunt ale membrilor organizației PNL Râmnicu Vâlcea, supărați, împreună cu președintele organizației lor, Virgil Pîrvulescu, că nu au nici un reprezentant în Biroul Județean.

La alegerile din PNL Vâlcea a fost prezent şi premierul Florin Cîţu, venit pentru a îl susține pe Gheorghe Păsat, însă fără efect. Premierul a precizat că s-a înscris în PNL în ’90, iar replica actualului lider a fost că și el s-a înscris în același an, dar el a rămas alături de liberali.

„În sfârșit, vorbesc acasă. După un turneu prin România am ajuns acasă și am să vă spun o poveste pe care nu am mai spus-o, dar o știu prietenii mei apropiați. În ’90 eram în clasa a 12-a și, nu știu câți dintre dvs știți unde era sediul PNL în ’90 -pe Calea lui Traian, unde este CEC acum… O căsuță mică, cu afișe cu Radu Câmpeanu, înainte de alegeri… Și în 90, cu un grup de prieteni și cu, cei care o cunoașteți pe doamna profesoară de engleză, am fost și ne-am înscris în Partidul Național Liberal. În 90, cred că era februarie-martie, înainte de alegeri. Deci atunci a început povestea mea cu Partidul Național Liberal. După ceea am plecat din țară și am reînnoit povestea în 2016, la București”, le-a spus Florin Cîțu liberalilor din Vâlcea.

Replica lui Ludovic Orban a fost promptă: „Și eu m-am înscris în Partidul Național Liberal în 1990, dar eu am rămas membru 30 de ani, alături de dvs”.

Congresul PNL va avea loc pe 25 septembrie. La președinția partidului și-au depus candidaturile Ludovic Orban și Florin Cîțu.