Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ACCIDENT MĂCIUCA: EL ESTE EROUL care i-a salvat pe bunic şi pe nepoată din apele învolburate!

O copilă de doar 12 ani, bunicul ei și șoferul mașinii în care se aflau au fost la un pas să moară înghiți de ape, după ce autoturismul a căzut într-un canal plin cu apă, de cel puţin doi metri adâncime.

Fetiţa, în vârstă de 12 ani, era în vacanță, la bunici,în comuna Măciuca din judeţul Vâlcea. Marți, împreună cu bunicul ei şi un vecin, în vârstă de 79 de ani, a plecat cu maşina către o localitate învecinată.
Pe DJ643, șoferul mașinii a pierdut controlul volanului şi într-o curbă periculoasă, autoturismul a plonjat într-o râpă plină cu apă, aflată şa 5 m mai jos faţă de drum.
Fata şi cei doi bărbați au reușit să iasă din autoturism, înainte ca acesta să fie înghiţit în totalitate de ape cu ajutorul unui tânăr localnic, care are casa la câţiva metri de locul unde a avut loc accidentul.
Cătălin Popa are 25 de ani şi lucrează ca şofer de tir la firma MarviLogistic. Chemat în ajutor de mama sa, Cătălin a sărit imediat în apele învolburate pentru a-i ajuta pe cei doi bărbaţi şi pe fetiţă să iasă din apă.

„Când s-a întâmplat accidentul eu eram în curte, a trecut o maşină pe la poartă, acolo este o curbă periculoasă, am auzit un scârţâit puternic de roţi, apoi o bufnitură puternică şi după aceea nu s-a mai auzit nimic.
Mama mea a ajuns prima la locul accidentului şi m-a strigat. Am alergat spre accident, maşina era deja cuprinsă de ape, prima dată am văzut fetiţa de 12 ani, în apă mai era bunicul ei, care a stat pe scaunul din dreapta, iar şoferul era în picioare pe plafonul maşinii.
Am intrat în apă, am ajutat-o pe fetiţă să înainteze, l-am ajutat şi pe bunic, iar apoi m-am întors către şoferul care era pe plafon şi l-am ajutat să vină către mal”, ne-a povestit Cătălin Popa.