Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VIDEO ŞOCANT: Peste 80 de morţi şi 250 de răniţi într-un incendiu la un templu din India

Cel puţin 84 de persoane au murit şi peste 250 au fost rănite după ce un incendiu de proporţii a izbucnit sâmbătă, 9 aprilie, în faimosul templu Puttingal Devi din Paravur, în statul Kerala (sudul Indiei), din cauza exploziei unor materiale pirotehnice.

Potrivit presei locale, focul a izbucnit în jurul orei locale 3:30 a.m. (sâmbătă, 22:00 GMT), în timp ce oamenii sărbătoreau cu artificii, din cauza unei scântei care a căzut peste o clădire adiacentă în care erau depozitate materiale pirotehnice, unele dintre ele extrem de puternice.

Explozia a fost atât de puternică încât numeroase case pe o rază de o jumătate de kilometru au fost avariate. În momentul incendiului, un număr estimat între 10.000 şi 15.000 de oameni – în majoritate femei şi copii – asistau la evenimentul religios şi la spectacolul pirotehnic. Răniţii au fost transportaţi la 10 spitale din zonă.

Autorităţile din Kerala au lansat o anchetă, în condiţiile în care o astfel de tragedie nu are precedent în acest stat. În octombrie 2013, peste 100 de oameni au fost ucişi, după ce s-au călcat în picioare într-un templu din statul Madhya Pradesh (centrul Indiei).

https://www.youtube.com/watch?v=26AlrZevx0U

Video: youtube/ news .videos