Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Oltchim a început cu dreptul

formația vâlceană a învins fără probleme în primele două meciuri oficiale ale anului 2013 chimistele se gândesc deja la confruntările din Liga Campionilor

 Campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea a obținut, sâmbătă, prima victorie din 2013 într-un meci oficial, scor 35-24 (18-10), în deplasare, cu formația Danubius Galați, în etapa a IX-a a Ligii Naționale de handbal feminin. Oltchim nu a întâmpinat vreo problemă în a obține cea de-a opta victorie consecutivă în Liga Națională, dar și prima din 2013 și continuă să conducă în clasament, cu 16 puncte. Din lotul campioanei nu au făcut parte campioanele europene Katarina Bulatovici și Marija Jovanovici, care au fost menajate. Tot sâmbătă, pe teren propriu, vicecampioana „U” Jolidon Cluj a trecut de Dunărea Brăila, cu 33-27. Ardelencele au urcat pe podium, pe locul 3, cu 11 puncte, după HCM Baia Mare, care are 12 puncte.

 Declarații

 Alexandrina Soare – antrenor HC Danubius: „Fetele au reu șit să se mobilizeze, până în minutul 55 au făcut un joc bun. Suntem, totu și, cu picioarele pe pământ pentru că ne așteaptă meciuri cu miză. În următoarea etapă cu Baia Mare va fi un meci încrâncetat. Adversarele luptă pentru un loc de cupă europeană, în timp ce noi vrem să acumulăm cât mai multe puncte”.

Jakob Vestergaard – antrenor Oltchim: „A fost un meci rezonabil din partea noastră, cu bune și cu rele. Am urmărit vreo cinci meciuri ale echipei din Galați și cred că au o formație valoroasă cu câteva jucătoare bune. Au evoluat și astăzi bine, dar nu suficient cât să obțină mai mult”.

Daciana Curtean – jucătoare HC Danubius: „A fost o partidă reu șită, un antrenament pentru noi, deoarece nu ne doream decât să mulțumim publicul prezent la sală. Nu șitiu dacă diferența finală e cam mare. Am reu șit să ne apropiem la cinci goluri, dar nu am mai ținut ritmul. Noi am evoluat în șiapte-opt jucătoare, în timp ce Oltchimul a schimbat liniile ca la hochei.”

 Probleme cu Brăila

 În cel de-al doilea meci de campionat, Oltchim a primit vizita uneia dintre formațiile valoroase ale întrecerii interne, Dunărea Brăila. Elevele lui Jakob Vestergaard și-au asigurat o victorie facilă încă din prima repriză. Timp de 30 de minute, jocul chimistelor a mers bine, atât în apărare cât și în atac și la final a fost 16-10. În partea a doua a întâlnirii oltencele au gre șit mult, nu s-au concentrat și în unele momente au părut incomodate de jocul în apărare avansat al oaspetelor. Chiar și așa nu s-a pus în pericol succesul. La final a fost 30-22 pentru Oltchim care rămâne singura formație din Liga Națională cu punctaj maxim. În aceste condiții, un nou titlu național va ajunge la Râmnicu Vâlcea. Din turul campionatului mai rămâne de disputat o singură etapă, Oltchim urmând să joace în deplasare pe terenul brăilencelor de la HCM. În meciul cu Dunărea Brăila pentru Vâlcea au evoluat: Portari: Ungureanu (8 intervenții), Navarro (6 intervenții). Marcatoare: Nechita 6 goluri, Stanca 5, Curea 4, Pineau 4 (2 din 7m), Meiroșu 3, Neagu 3, Manea 1, Bulatovic 1, Barbosa 1, Farcău 1, Jovanovic 1. Aruncări de la 7m: 2/2

Eliminări: Barbosa. Antrenor: Jakob Vestergaard.

Pentru oaspete au jucat: Portari: Nichita (4 intervenții), Voicu (7 intervenții)

Marcatoare: Horjea 11 goluri (3 din 7m), Moldovan 3, Adespii 3 (1 din 7m), Kuridza 2, Agatunovic 2, Shutska 1. Aruncări de la 7m: 5/4. Eliminări: Adespii. Antrenori: Ioan Băban, Cristi Preda

 „Îmi e dor de atmosfera din Liga Campionilor”

 Extrema Oltchimului, Iulia Pușcașu, a declarat la finalul întâlnirii din Liga Națională dintre Oltchim și Dunărea Brăila că joacă meciurile de campionat cu gândul la confruntările din Liga Campionilor care încep în februarie: „Venim după o scurtă vacanță și ne este puțin mai greu. Am făcut o primă repriză acceptabilă și o a doua cu multe greșeli și o evoluție neconvingătoare. Noi ne pregătim pentru confruntările din grupele principale ale Ligii Campionilor. Sper ca pe 3 februarie să fim în formă maximă. Pentru întâlnirea cu FTC Budapesta ne pregătim încă din Serbia, de la Campionatul European, când am întâlnit Ungaria, cu multe handbaliste în lot de la adversara noastră. Acolo ne-au învins dar așteptăm pentru revanșă în debutul grupelor principale. Una peste alta, mie îmi e dor de atmosfera din Liga Campionilor, de adversari puternici și de tribune arhi-pline. Paradoxal parcă ne este mai ușor să jucăm acele meciuri puternice decât unul obișnuit de campionat. Altfel te mobilizezi în cupele europene și altfel în întrecerea internă.”

 „Cine spune că Liga Națională e slabă e răutăcios”

 Antrenorul echipei feminine de handbal Dunărea Brăila, Ioan Baban, crede că întrecerea internă este una puternică și nu foarte slabă cum afirmă unii specialiști în frunte cu fostul tehnician, Radu Voinea: „Este o competiție puternică, vă spun eu. Nu vedeți că valorile handbalului feminin european s-au condensat în Estul Europei? Formații importante din Spania, Franța și chiar din Danemarca trec prin perioade dificile în timp ce echipe din Ungaria, România, Rusia sau Muntenegru ajung departe? Cine spune că avem o competiție internă foarte slabă e răutăcios. Veți vedea cum de la aceste echipe se vor afirma jucătoare care vor ajunge la națională și vor face performanță la nivel european și mondial” Baban anticipează și care va fi finala din acest sezon a Ligii Campionilor: „Eu văd o finală între Oltchim și ETO Gyor, cu echipa din Vâlcea câștigătoare. Dacă nici în acest sezon trofeul nu ajunge la Râmnicu Vâlcea nu șitiu când mai ajunge. Oricum, Gyor este de temut, în special pentru faptul că are o omogenitate în plus față de Oltchim la care au venit multe jucătoare noi.”

  „Sper să avem timpul necesar pentru a pregăti cum trebuie debutul în grupele principale”

 Antrenorul principal al campioanei României la handbal feminin, Jakob Vestergaard, a părut puțin îngrijorat la finalul meciului de campionat contra brăilencelor de la Dunărea: „A fost o primă repriză acceptabilă în care fetele au fost atente în ambele faze, și în atac și în apărare. A urmat o a doua parte cu destule greșeli și cu un joc nu foarte fericit. Adevărul este că ne-a fost greu să ne antrenăm în condițiile în care am avut multe fete cu probleme medicale. Tot ce îmi doresc este să fim feriți de accidentări până la debutul în grupele principale și să avem timpul necesar pentru a pregăti partida cu FTC Budapesta. Mai avem de muncă dar promitem să creștem în evoluție până pe 3 februarie. „

 Amical cu naționala lui Tadici

 Oltchim va juca un meci amical contra naționalei feminine a României de handbal, chiar dacă inițial se vorbise de două confruntări. Disputa va avea loc cel mai probabil miercurea viitoare. Încă nu se șitie dacă handbalistele selecționate de la Oltchim vor evolua pentru echipa de club sau pentru formația antrenată de Gheorghe Tadici.

 Rezultatele etapei a VIII-a

 Danubius Galați Oltchim Râmnicu Vâlcea 24-35

HCM Baia Mare CSM Ploiești 32-26

HCM Roman Corona Brașov 20-24

SCM Craiova HCM Zalău 16-20

Universitatea Cluj Dunărea Brăila 33-27

Programul etapei a IX-a:

Oltchim Dunărea Brăila 30-22

HC Zalău Universitatea Cluj

Corona Brașov CSM București

CSM Ploiești HCM Roman

Danubius Galați HCM Baia Mare

SCM Craiova va sta

Clasament

1 Oltchim Rm.Vâlcea      9        18

2 HCM Baia Mare 8        12

3 Corona 2010 Brașov     8        10

4 Univ. Jolidon Cluj         8        10

5 HC Dunărea Brăila        9        10

6 HC Zalău                     8        9

7 HCM Roman               8        7

8 CSM București             8        6

9 HC Danubius Galați      8        3

10 SCM Craiova             8        3

11 CSM Ploiești              8        2

Vlad Soare