Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: boxinginsider.com

Legendarul pugilist Muhammad Ali a murit

Foto: boxinginsider.comUnul dintre cei mai mari pugilişti din istorie, Muhammad Ali a încetat din viaţă, la vârsta de 74 de ani, într-un spital din oraşul Phoenix, transmite BBC. O serie gravă de probleme respiratorii au dus la deces, potrivit unui anunţ făcut de medici, însă Ali suferea şi de Parkinson.

Născut sub numele Cassius Marcellus Clay, Ali a câştigat titlul olimpic la doar 18 ani, la Jocurile de la Roma.

Muhammad Ali s-a retras din activitate în 1981, după ce a câştigat 56 din cele 61 de lupte. În 1964, Clay s-a convertit la Islam şi a luat numele Muhammad Ali. Trei ani mai târziu, el a refuzat înrolarea în armata SUA, invocând motive religioase. Ali s-a opus implicării SUA în Războiul din Vietnam şi a declarat că ar fi luptat în război doar dacă Alah i-ar fi cerut.

A fost iniţial arestat şi găsit vinovat de eschivare a serviciului militar şi şi-a pierdut astfel licenţa de boxer pentru o perioadă de patru ani. Apelul său a ajuns până la Curtea Supremă a SUA, iar în 1971 s-a decis anularea condamnării. Ali a devenit astfel un reprezentant al generaţiei contraculturii din SUA.

Despre viaţa lui Muhammad Ali s-au făcut mai multe filme, povestea sa fiind absolut impresionantă. În ultimii ani a avut însă probleme grave de sănătate, iar fostul pugilist a fost internat de mai multe ori în spital începând cu 2014.