Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: HCM Ramnicu Valcea

HCM Râmnicu Vâlcea: Locul 2 la turneul de la Craiova

Foto: HCM Ramnicu ValceaCu două victorii și un eșec, HCM Râmnicu Vâlcea a ocupat locul 2 la cea de-a X-a ediție a Cupei Craiovei, desfășurată în Sala Polivalentă din Bănie, în perioada 19-21 august. La patrulaterul de la Craiova, alături de HCM, au mai participat alte trei echipe de Liga Națională: SCM Craiova, Dunărea Brăila și Danubius Galați.

Vineri, în primul meci al turneului, echipa noastră a pierdut disputa cu formația gazdă, SCM Craiova, scor 23-35. Pentru HCM Rm. Vâlcea au marcat: Beleska 9, Adespii 4, Gomes 3, Simion 2, Florica 2, Khouidi 1, Gavrilă 1, Safta 1.

În cel de-al doilea joc, disputat sâmbătă, HCM Râmnicu Vâlcea a obținut o victorie clară, 37-28 cu Dunărea Brăila. Marcatoarele noastre au fost Simion 7, Adespii 7, Senocico 6, Gomes 4, Beleska 4, Craiu 3, Safta 3, Gavrilă 2, Stoicănescu 1.

Duminică, în ultima zi a turneului, echipa pregătită de antrenorii Constantin Ștefan (principal), Maria Duca (secund) și Nicoleta Lazăr (antrenor cu portarii) a câștigat din nou detașat, scor 31-21 cu Danubius Galați. Golurile formației noastre au fost reușite de Adespii 7, Beleska 5, Simion 5, Senocico 4, Gomes 3, Florica 2, Craiu 2, Stoicănescu 2 , Safta 1.

Clasamentul final al turneului de la Craiova a fost următorul: 1. SCM Craiova – puncte; 2.HCM Râmnicu Vâlcea – 6 puncte; 3.Danubius Galați – 3 puncte; 4. Dunărea Brăila – 0 puncte. De remarcat faptul că Ani Senocico, căpitanul echipei noastre, a fost desemnată de către organizatori, ca fiind cea mai tehnică jucătoare a competiției.

Președintele clubului HCM Râmnicu Vâlcea, Marian Joița subliniază că, în acest moment al pregătirilor, important este omogenizarea lotului, care cuprinde nu mai puțin de 7 jucătoare noi din totalul de 13 handbaliste.

”Fetele au început să joace, să se vadă că începe o omogenizare, relațiile de joc sunt din ce în ce mai bune, de la meci la meci. În primul meci, cu Craiova am avut foarte multe greșeli individuale și ratări. În celelalte două jocuri, cu Brăila și Galați, am eliminat greșelile, fost mult mai incisivi și ne-am finalizat mult mai multe din ocaziile avute. Mergem cu încredere la turneul de la Cluj, după care, vrem să stabilim un joc pentru prezentarea lotului în Sala Sporturilor Traian, undeva la începutul lunii septembrie” a declarat președintele clubului vâlcean, Marian Joița.

HCM Râmnicu Vâlcea va mai participa la un turneu de pregătire la Cluj Napoca, în perioada 24-26 august. Prima etapă de campionat este programată pe data de 11 septembrie.