Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fotbal, Liga a II-a / Cota zece!

• Viperele Albastre au plecat cu un punct de la Pâncota şi au ajuns la zece partide fără înfrângere • Staicu a bifat golul cu numărul 9 în această ediţie de campionat

CSM Râmnicu Vâlcea s-a deplasat la Pâncota cu gândul de a scoate maximum din întâlnirea cu Şoimii, din localitate, formaţie care cedează greu puncte pe propriul teren. Fără Neagoe şi Vasile, ambii suspendaţi, Alex Pelici a introdus în teren un unsprezece cu patru fundaşi şi un vârf de atac împins, Marius Staicu. Cele 90 de minute s-au jucat pe un teren greu, la mijlocul său gazonul lipsind cu desăvârşire. În aceste condiţii cele două combatante au construit greu şi în dese ocazii s-a apelat la mingi lungi. Prima repriză a fost una uşor dominată de echipa noastră care a avut şi prima ocazie de gol, prin Piscanu, care a şutat bine de la 20 de metri, puţin pe lângă. Gazdele au replicat prin acţiunea lui Gâlcă dar şutul acestuia a fost reţinut de Fildan. Şi Firţulescu a avut şansa să deschidă scorul dar a reluat peste din situaţie bună. Imediat după reluare avea să fie 1-0 pentru Şoimii, Pascaliu reluând plasat, pe lângă Fildan, după o lovitură liberă. La doar câteva minute distanţă Dragoş Firţulescu a fost la un pas de egalare după o acţiune personală frumoasă. Fostul fotbalist al Universităţii Craiova a driblat câţiva adversari, inclusiv pe portar dar nu a mai avut puterea să trimită decisiv şi minge a fost respinsă de un arădean, de pe linia porţii. Cu 20 de minute înainte de final avea să fie 1-1, după o fază tipică pentru CSM. Lucian Iordache a centrat bine în careu şi Marius Staicu a reluat cu capul, la rădăcina barei. „Staikone” a ajuns la nouă goluri marcate în acest sezon şi conduce detaşat în clasamentul golgheterilor din Seria de Vest. În ultimul sfert de oră CSM a jucat în inferioritate numerică după eliminarea lui Pârvulescu, roşu direct pentru un fault de la spate. Apărarea vâlcenilor a rezistat şi la final a rămas 1-1. În următoarea etapă a campionatului Viperele Albstre joacă la Braşov, joi de la ora 18.00, în direct la DigiSport.

„Suntem mulţumiţi de rezultat”

Preşedintele executiv al echipei noastre, Bogdan Medrea, este mulţumit de deznodământul partidei de la Pâncota: „Suntem mulţumiţi de rezultat. A fost un teren greu, la mijloc era doar nisip. Nu am putut construi, erau multe gropi, s-a jucat doar pe mingi lungi. Am jucat bine, în special în prima repriză pe care am dominat-o. Au fost ocazii importante, puteam să ne impunem dar e drept că puteam să şi pierdem, mai ales că am evoluat în inferioritate 15 minute”.

Rezultate:
Şoimii Pâncota – CSM Râmnicu Vâlcea 1-1
Universitatea Cluj – FC Caransebeş 4-0
Gaz Metan Mediaş – Metalul Reşiţa 3-0
Unirea Tărlungeni – FC Bihor Oradea 1-2
UTA Bătrâna Doamnă – Chindia Târgovişte 2-1
Olimpia Satu Mare – FC Braşov –
(s-a terminat după închiderea ediţiei)
CS Mioveni – FCM Baia Mare –
(s-a terminat după închiderea ediţiei)

Clasament:
1. UTA 11 22 (+4)
2. CSM Rm. Vâlcea 11 22 (+7)
3. FCM Baia Mare 10 21 (+3)
4. Chindia 11 20 (+2)
5. G.M. Mediaş 11 19 (+1)
6. FC Braşov 10 15 (+1)
7. Şoimii Pâncota 11 15 (-3)
8. Olimpia Satu Mare 10 14 (+2)
9. U Cluj 11 13 (-5)
10. FC Bihor Oradea 11 13 (-5)
11. CS Mioveni 10 12 (0)
12. FC Caransebeş 11 10 (-5)
13. Unirea Târlungeni 11 6 (-12)
14. Metalul Reşiţa 11 4 (-11)

Etapa viitoare:
FC Braşov – CSM Râmnicu Vâlcea
FCM Baia Mare – Olimpia Satu Mare
FC Caransebeş – CS Mioveni
Metalul Reşiţa – Universitatea Cluj
FC Bihor Oradea – Gaz Metan Mediaş
Chindia Târgovişte – Unirea Tărlungeni
UTA Bătrâna Doamnă – Şoimii Pâncota
Pentru CSM au marcat în acest campionat: Staicu (9), Stoica, Dumitraşcu, Neagoe, Tomozei, Firţulescu, Voinea.