Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: reporterntv.ro

Corina Constantin, noua campioană mondială la gimnastică aerobică

Foto: reporterntv.roCorina Constantin a reușit, astăzi, printr-o evoluție excepțională în finala individuală a Campionatului Mondial din Coreea de Sud, să câștige singurul titlu care îi mai lipsea din palmares. Era a treia finală mondială pentru ea, după locul al patrulea din 2012 și medalia de argint de acum doi ani.

Corina nu a avut cel mai dificil exercițiu din această finală dar a excelat la execuție și artistică, reușind să urce încă un loc față de calificări. Un obiectiv pentru care această gimnastă s-a pregătit intens în ultimii doi ani, după ce câștigase două titluri mondiale în 2014 (trio și grup) dar nu reușise să își asigure și acest titlu individual. O medalie mult dorită, deci cu atât mai prețioasă pentru una dintre cele mai apreciate gimnaste ale lumii și un titlu care revine în România la 16 ani după ce Izabela Lăcătuș câștiga titlul mondial individual. Corina este campioana europeană, mondială și campioana Jocurilor Mondiale en-titre. Ea deține, în același timp, toate titlurile individuale importante ale acestui sport.

Ea a contribuit, din nou, și la titlul de vicecampioană mondială obținut de către echipa României astăzi. Echipa antrenată de către Marcela Fumea, Mariana Mezei și Cristina Dulgheroiu se menține la cel mai înalt nivel an după an, generație după generație. Pe podiumul de astăzi au urcat Corina Constantin, Lavinia Panaete, Lucian Săvulescu, Gabriel Bocșer, Bianca Gorgovan, Andreea Bogati, Anca Surdu, Mădălina Cioveie, Alexandra Oprea, Andreea Darie, Laura Cristache, Dacian Barna, Denisa Ganea și Bianca Becze.