Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCENI DE NOTA 10! Alexandra, tânăra care a învins sistemul de asistență socială

Am urmărit îndeaproape fenomenul social din județul Vâlcea, mai ales din sistemul de protecție specială și am observat că, dincolo de neajunsurile acestuia, din când în când ies la lumină povești ale unor copii excelenți.
Copii care nu au avut nicio vină că au ajuns într-un centru de plasament sau la un asistent maternal ci pur și simplu, așa le-a fost soarta. Pentru mulți viața în orfelinat nu a fost deloc ușoară și au încercat prin diverse metode să iasă în față și să arate comunității că pot. Că sunt copii normali și că viața în centru nu i-a oprit în a-și îndepli visele.
Despre un exemplu de copil excelent vom scrie în acest material.
Este vorba de Alexandra Teodora. O tânără care a reușit. Și nu sunt cuvinte mari. Anul 2020 a fost unul plin de realizări personale. A absolvit liceul cu nota 9.32 și a intrat la Facultatea de Asistență Medicală la Universitatea de Stat din Pitești. Visul ei este să ajute pe cei nevoiași și această profesie o va ajuta să-și îndeplinească acest obiectiv. Recent, din prima, a reușit să obțină permisul de conducere.
Am stat de vorbă cu ea și am încercat să aflăm povestea din spatele acestor reușite:
Reporter: Cum ai reușit toate astea într-un mediu instituționalizat ?
Alexandra: Poate cel mai important este faptul că am avut stabilitate emoțională și materială prin faptul că am fost norocoasă să fiu aici, la Casa Pinocchio din Băbeni. Pentru că aici este familia mea. Am frații mei alături de mine și am angajații care sunt mereu atenți la nevoile mele dar și al colegilor din Casa Pinocchio. Însă acest mediu familial a fost creat de la venirea domnului Mihai și niciodată nu aș putea să-i mulțumesc îndeajuns pentru tot ce a făcut și face pentru noi. Dar nu s-ar fi ajuns aici dacă domnul director general Nicolae Badea nu i-ar fi dat această misiune dificilă. Domnului director Badea îi mulțumesc din suflet că a răspuns mereu nevoilor noastre și că a înțeles foarte bine ce înseamnă să creezi copiilor o stabilitate, atât emoțională cât și stabilitatea locului, a casei, în care trăiesc. A răspuns prompt nevoilor noastre și sper să ne ajute să avem în continuare același tratament și aceeași atmosferă, de familie. Familia Casa Pinocchio înceamnă mult pentru mine. În familia noastră a intrat și domnul președinte al CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, dar și foarte mulți oameni cu suflet care au investit în educația noastră, în a crea condiții de viață la fel ca într-o familie.
Reporter: Ce vei face când vei pleca de la Casa Pinocchio ?
Alexandra: Offf. Nu vreau să mă gândesc la asta acum. Deși va veni momentul. Sper să vină după ce-mi termin studiile. Legea îmi permite până la 26 ani dacă sunt la învățământ de zi. Deocamdată am siguranța că sunt aici la Casa Pinocchio și asta mă ajută să mă concentrez asupra studiilor. Aici am tot ce-mi trebuie. Ce va fi în viitor nu știu. Știu doar că vreau să fiu utilă pentru comunitate, pentru că am primit destul de la comunitate și vreau să mă revanșez.