Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primii REFUGIAŢI au intrat în România! Ei au pătruns prin zona Beba Veche

În ziua în care Ungaria a anunţa îcnhiderea frontierelor şi a construit un zid la graniţa cu Serbia pentru a preveni exidul imigranţilor, doi refugiaţi au intrat ilegal în România, trecând graniţa de la sârbi.

Cei doi fraţi din Afganistan au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră români în zona Beba Veche, la confluenţa a trei graniţe: a României, a Serbiei şi a Ungariei.

Refugiaţii au început să plângă când au auzit că sunt în România, spunându-le poliţiştilor că s-au rătăcit şi credeau că sunt în Ungaria. Ei au cerut să fie returnaţi în Serbia. Cei doi sunt primii refugiaţi care intră în România de la începutul cruzei refugiaţilor, care vor să ajungă în Germania, pe ruta Macedonia-Serbia-Ungaria-Austria-Germania.

„In 15 septembrie, la ora 16.45, politistii de frontiera din cadrul sectorului de Politie de Frontiera Sannicolau Mare au observat, in timp ce intentionau sa intre ilegal in Romania, doua persoane. S-a procedat la retinerea acestora, iar in cadrul primelor cercetari s-a stabilit ca sunt cetateni afgani. In cadrul primelor declaratii, cei doi au precizat ca s-au ratacit pe teritoriul Serbiei si ca nu voiau sa ajunga in Romania, fapt pentru care in acest moment sunt in procedura de readmisie„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Mihaela Les, purtator de cuvant Inspectoratul Politiei de Frontiera Timis.

Poliţiştii de frontieră au anunţat că cei doi refugiaţi vor fi predaţi autorităţilor sârbe.