Acasă Social FOTO: O familie din Slătioara este evacuată de autorități! Un POD s-a...

FOTO: O familie din Slătioara este evacuată de autorități! Un POD s-a rupt din cauza alunecărilor de teren

Instituția Prefectului Județului Vâlcea, informează asupra situației existente în localitatea Slătioara, în zona drumului comunal DC 137 km 1+000, ce face legătura cu localitatea Vaideeni, acolo unde, excesul de umiditate înregistrat în ultima perioadă (precipitaţii abundente şi ulterior topirea stratului consistent de zăpadă), a condus la producerea unei alunecări de teren în satul Coasta Corbului, ce a avut ca efecte:
● prăbuşirea platformei drumului comunal DC 137, km 1+000, Slătioara – Coasta Corbului – Vaideeni, pe o lungime de cca. 50 – 60 ml, cu întreruperea circulaţiei auto spre un număr de 50 de gospodării (cca. 150 de persoane);
● avarierea gravă a structurii de rezistenţă a unei locuinţe (familie compusă din 2 persoane, mamă şi fiu, cu vârste de 85 ani, respectiv 63 ani), imobilul respectiv nemaiprezentând siguranţă în exploatare.
Comisia constituită prin Ordinul Prefectului nr.107/2019 din specialişti din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, în urma evaluării fenomenului la faţa locului în data de 31.01.2019, a propus ca măsură de protecţie evacuarea familiei şi a bunurilor deţinute de aceasta, măsură ce va fi analizată în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Slătioara, convocată pentru ora 12.00.
Totodată, a fost identificat şi un spaţiu pentru cazarea temporară a familiei afectate, respectiv fostul sediu al Poştei Milostea, spaţiu în care sunt asigurate utilităţile necesare (apă, energie electrică, căldură).
Pentru reluarea accesului auto în zona respectivă şi restabilirea legăturii între comunele Slătioara şi Vaideeni, autoritatea locală, sub coordonarea primarului localității, intervine la această ora cu utilaje terasiere pentru realizarea unei variante provizorii alternative.
Perimetrul alunecat va rămâne în monitorizarea comitetelor judeţean/local pentru situaţii de urgenţă, urmând a fi dispuse măsuri în funcţie de evoluţia fenomenului de alunecare.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.