Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Este bine să cumpăr o locuință care a fost dată in plată sau executată silit de către bancă?

Este bine să cumpăr o locuință care a fost dată in plată sau executată silit de către bancă?

Pentru a răspunde la întrebarea – Este bine sa cumpăr o locuință (apartament, casă, gasonieră sau orice imobil) care a fost dată în plată sau executată silit de către bancă? – am solicitat opinia numerologului Mihai Voropchievici.

Cu numai câtiva ani în urmă, în plină dezvoltare a pieței imobiliare, băncile acordau credite ipotecare pentru achiziționarea unei locuințe pe bandă rulandă. Oamenii s-au împrumutat pe 25 chiar 30 de ani, contractând de la bănci sume mari, la dobânzi ridicate. Criza economică globală a generat o perioadă grea, cu mari dificultăți financiare peste care nu toți cei care s-au împrumutat la bănci pentru a-și cumpăra propria locuință au reușit să treacă.

Achitarea ratelor la bancă s-a transformat în ani de sacrificiu, ore de muncă în plus, timp liber tot mai puțin, scăderea calității vieții sociale și familiale. Din păcate, mulți oameni au avut parte și de efecte negative mai dezastruoase cum ar fi divorțul, depresia, sau degradarea stării de sănătate.

Voropchievici MihaiSunt multe criterii obligatorii de care trebuie ținut cont pentru a evita un colaps financiar, iată însă câteva secrete numerologice dezvăluite de Mihai Voropchievici:

„În achiziționarea unei locuințe, cel care nu are în nume și prenume literele G, P, Y…să nu se hazardeze la a face credit, deoarece sunt neprevăzători, se iau după aparențe și intră în necazuri financiare cu băncile.
Un alt indiciu de care trebuie ținut cont sunt literele H, Q, Z…cele care fac omul să nu aibă o constanță financiară în viață, nu știu să-și administreze banii, sunt cheltuitori.”

Cu rare excepții, băncile nu au manifestat o atitudine de înțelegere și nu au încercat echilibrarea situației împrumutatului prin găsirea unor soluții corecte pentru ambele părți, cum ar fi restructurarea creditului sau micșorarea dobânzii.

Astfel, după agonia anilor de sacrificiu în care cei cu situații financiare dificile s-au zbătut să plătească ratele la bancă, au fost executați silit iar banca le-a luat casa. Pentru ca după contractarea unui credit ipotecar banca își recuperează mai intâi dobânzile și comisioanele (chiar dacă unele sunt abuzive fiind impuse clientului fară a-i da posibilitatea de negociere) fiecare rată este formată în mare parte din sume aferente acestora.

De aceea, deși mulți clienți au plătit ani de zile rate foarte mari, soldul creditului nu a scăzut decât foarte puțin. Băncile au scos locuințele executate silit la vânzare la prețuri adaptate pieței imobiliare din prezent, adică mult mai mici. Sumele încasate au fost scăzute din soldul creditului datorat pe care nu l-au acoperit. Drept urmare, cei executați silit s-au trezit cu pierderea sumelor de bani achitate cu trudă și mari sacrificii ani de zile către bancă, pierderea locuinței și o datorie însemnată ce a dus la popriri din salarii pentru următorii ani.

Legea dării in plată (Legea 77/2016) a însemnat o gură de aer proaspăt pentru cei aflați într-o situație financiară și personală critică, în prag de executare silită. În sensul că, după pierderea sumelor plătite până atunci și a locuinței, scapă de o eventuală datorie pe care banca ar fi încercat în continuare să o recupereze chiar și după executarea silită.

Totuși, cazurile în care un om apelează cu inima împăcată la Legea dării în plată sunt rarisime, el de fapt alegând răul cel mai mic. Locuința respectivă pe care o dă băncii este cea în care și-a făcut planuri de viitor, și în care a investit mare parte a veniturilor sale și mai important decât atât – timp din viața sa ce nu mai poate fi recuperat niciodată.

Mihai Voropchievici este de părere că rezolvarea ar fi: „Reeșalonarea ratelor celor ce au luat credite, când sunt puși în imposibilitatea de a achita rata scadentă, fără a se percepe dobânzi care de fapt sunt o mască pentru înavuțirea bancherilor.”

Ce se întamplă însă cu aceste locuințe date în plată băncilor?

Ele sunt scoase la vânzare de către banca în mod direct sau cu ajutorul unor agenții imobiliare. Sunt imobile care pentru cumpărători nu înseamnă mai mult decât o posibilă locuință însă pentru vechii proprietari reprezintă un puternic punct sensibil dureros care și-a lăsat adânc amprenta în sufletul lor. Ele sunt locurile în care niște persoane au trăit și au depus eforturi supraomenești pentru a putea evita o pierdere ce multora le-a distrus viața. În aceste case oamenii au plâns, au răbdat, au muncit zi și noapte, s-au certat, s-au îmbolnăvit, au divorțat, au suferit si au făcut tot ceea ce le-a stat în putere pentru a rezista înainte de a fi executați silit sau de a da locuința în plată. În acest context, care este energia unei astfel de locuințe? Va fi ea de bun augur pentru noul proprietar?

Este bine să cumpărăm o locuință care a fost dată în plată sau care provine dintr-o executare silită?

Mihai Voropchievici este de părere că: „A vinde o locuință cu probleme altor contractanți, nu face decât să mute niște necazuri existente, cu vibrație negativă, asupra noilor, viitori proprietari.”


Citiți și…

Legea dării în plată, o gură de oxigen pentru oamenii împovăraţi de rate, dobânzi şi comisioane

Legea dării în plată zguduie din temelii sistemul bancar românesc, fiind una dintre puţinele acte legislative care apară şi drepturile oamenilor a căror singură şansă să aibă o casă a lor era să ia credit din bancă. În acest moment, băncile sunt asaltate de cererile oamenilor care vor să dea în plată creditele în baza Legii 77/2016 şi atât băncile, cât şi oamenii care au luat credit aşteaptă cu sufletul la gură momentul când judecătorii de la Curtea Constituţională vor judeca excepţiile de neconstituţionalitate la legea dării în plată, care va avea termen în luna octombrie.

 

 

Manager BCR și a șters pagina de Facebook după ce a postat imagini compromițătoare

Manager BCR și-a șters pagina de Facebook, după ce a postat imagini compromițătoare

Mădălina Cazacu, manager BCR a luat recent decizia de a-și șterge pagina de Facebook, după ce a postat pe pagina sa de socializare o poză de-a sa în care apare cu coarne în cap. Se pare că imaginea postată de directorul pentru sugestii şi reclamaţii al BCR, Mădălina Cazacu nu a fost pe placul unora şi aceasta pentru a nu inflama lucrurile şi mai rău şi-a şters contul.

 

 

2 vâlceni trimişi în judecată după ce au contractat credite cu acte false de la 3 bănci

2 vâlceni trimişi în judecată după ce au contractat credite cu acte false de la 3 bănci

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii au întocmit referat de terminare a urmării penale a celor doi cetăţeni din municipiul Râmnicu Vâlcea, aceştia fiind trimişi în judecată în stare de liberate. Este vorba de un bărbat în vârstă de 32 de ani şi o femeie in varsta de 29 de ani. Acestia au săvârşit şase infracţiuni de înşelăciuni şi uz de fals. Cei în cauză, în cursul anului 2011, au obţinut credite cu acte false, de la trei unităţi bancare diferite. Prejudiciul total este estimat la aproximativ 40.500 de lei şi 3.059,11 de euro.